Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Linkaits rosina izvērtēt covidpass.lv anketu nepieciešamību

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) rosina izvērtēt, vai aizvien nepieciešamas Latvijā ieviestās "covidpass.lv" elektroniskās anketas, ja sāks darboties vienotais Eiropas Savienības (ES) digitālais zaļais sertifikāts.

Linkaits ierakstā mikroblogošanas vietnē Twitter pauž, ka darbināt divas šādas sistēmas paralēli nešķiet pareizi.

Ministrs aģentūrai LETA norādīja, ka "covidpass.lv" sistēmas jautājumi primāri ir Iekšlietu ministrijas pārziņā, tomēr nākamnedēļ operatīvas vadības grupas sēdē par ceļošanas ierobežojumu samazināšanu, kur tiks skatīti vairāki tehniski jautājumi, Satiksmes ministrija rosinās pārrunāt arī "covidpass.lv" lietderību.

Elektroniskais apliecinājums, ko aizpilda tīmekļvietnē "covidpass.lv", darbojas kopš pagājušā gada oktobra. Tas paredz, šķērsojot Latvijas robežu, aizpildīt anketu ar saviem datiem. Anketā norādītie dati tiek automātiski nodoti tiesībsargājošajām iestādēm - Valsts policijai, Valsts robežsardzei un Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC). Personas dati tiek uzglabāti 30 dienas ar mērķi saņemto informāciju izmantot epidemioloģiskās drošības nodrošināšanai un kontaktpersonu izsekojamībai. Pēc 30 dienām personas datus automātiski dzēš.

Kārtība pagājušajā gadā tika izstrādāta, jo bija trūkumi papīra anketas aizpildīšanai un policijai bija problēmas izkontrolēt to, vai ar privātajiem transportlīdzekļiem iebraucošās un ar kājām robežu šķērsojušās personas ievēro pašizolāciju.

Savukārt ES digitālais zaļais sertifikāts paredz atvieglot iedzīvotāju brīvu un drošu pārvietošanos ES Covid-19 pandēmijas laikā. Dalībvalstis jau var sākt to izsniegt un izmantot, un Latvija to jau dara. Sertifikāts kļūs pieejams visās ES dalībvalstīs no 1.jūlija.

Sertifikāts ir digitāls pierādījums tam, ka persona ir ir vakcinējusies pret Covid-19 vai ir saņēmusi negatīvu testa rezultātu, vai nesen atveseļojusies no Covid-19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē