Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nemiro: Latvenergo padomes konkursā nenotika politiska iejaukšanās

AS Latvenergo padomes locekļu amata konkursā nenotika politiska iejaukšanās, aģentūrai LETA uzsvēra ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Jau vēstīts, ka ekonomikas ministrs šonedēļ lēma no amata atstādināt Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāru Ēriku Eglīti, savukārt Eglītis paziņoja, ka atstādināšana saistīta ar viņa nevēlēšanos Latvenergo padomē iecelt ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku, un iesniedza atlūgumu.

Ceturtdien tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), vērtējot ekonomikas ministra lēmumu no amata atstādināt EM valsts sekretāru, pauda aicinājumu premjeram Krišjānim Kariņam (JV) prasīt Nemiro demisiju. Savukārt Kariņa birojā aģentūrai LETA pauda, ka politiski pietuvinātu personu virzīšana Latvenergo padomē nav pieļaujama.

Nemiro uzsvēra, ka Latvenergo padomes locekļu amata konkursā varēja pieteikties ikviens, turklāt to vadīja EM valsts sekretārs, kuram būs arī jāpieņem gala lēmums par jauno Latvenergo padomi. "Es politiski šajā procesā neiejaucos. Man ir vienalga - [Latvenergo] padomē tiks iecelts] Rebenoks vai nē," uzsvēra ekonomikas ministrs, piebilstot, ka jebkurš lēmums attiecībā uz energokompānijas padomi tiks saskaņots ar Ministru prezidentu.

Pēc Nemiro sniegtās informācijas, Latvenergo padomes locekļu amatu konkurss ir noslēdzies, bet drošības iestādes vēl izvērtē tās personas, kuras tiek virzītas darbam Latvenergo padomē.

Lēmumu par jaunās Latvenergo padomes iecelšanu var pieņemt EM valsts sekretārs. Uz Eglīša atstādināšanas laiku EM valsts sekretāra pienākumus pilda EM Juridiskā departamenta direktors Kaspars Lore. Vaicāts, vai lēmumu par energokompānijas padomi pieņems Lore, ekonomikas ministrs atzina, ka viņš vēl nezina - lēmumu pieņems EM valsts sekretārs vai EM valsts sekretāra pienākumu izpildītājs.

LETA jau vēstīja, ka Nemiro šonedēļ no amata atstādināja Eglīti uz disciplinārlietas pārbaudes laiku par iespējamiem pārkāpumiem obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzībā. Eglītis šādu lēmumu saista ar viņa nevēlēšanos Latvenergo padomē iecelt Rebenoku. Vienlaikus Eglītis šonedēļ iesniedza ministram atlūgumu, plānojot pārtraukt darba attiecības ar ministriju šā gada 15.maijā, kā arī nosūtīja vēstuli politiskās partijas KPV LV Ētikas komisijai un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai ar lūgumu izvērtēt Nemiro lēmumus, ieceļot amatos sev pietuvinātas personas.

Eglītis vēstulē lūdz KPV LV Ētikas komisijai un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai izvērtēt Nemiro rīcību, "ministram radot iespējamu apdraudējumu un mēģinot apzināti destabilizēt vienu no vērtīgākajiem Latvijas valsts uzņēmumiem Latvenergo". Eglītis arī aicina izvērtēt ekonomikas ministra rīcības atbilstību partijas statūtiem un vispārpieņemtām vērtībām, "bez konkursa virzot ministrijas augstos amatos sev pietuvinātus cilvēkus ar nepietiekamu kvalifikāciju un apšaubāmu profesionālo potenciālu".

Tāpat Eglītis aicina izvērtēt Nemiro rīcības atbilstību atklātas, caurskatāmas un sabiedrībai saprotamas politikas pamatnostādnēm, bez konkursa izvēloties kandidātus ministrijas pārraudzībā esošo iestāžu vadībā.

Nemiro aģentūrai LETA uzsvēra, viņš ir ekonomikas ministrs, nevis deputāts, tāpēc Eglīša vēršanās pret viņu Saeimas komisijā neesot tiesiska.

Top komentāri

Itamars Toledano
Nemaz nav vajadzīga POLITISKA iejaukšanās, jo pilnīgi pietiek ar PARASTU iejaukšanos politiku. Kā gan tas mūsu daiļajam Nemiro kungam nav ienācis prātā? Mirttante to sen jau būtu apjēgusi...
nu kā tad
n
jo šlosis un Co jau nav politiķi, bet lielzagļi
Nemiers grib rebes ar Rebenoku
N
Eglītis pretojas. Tad Nemiers taisa kariņu ar Eglīti. Tad Bordāns taisa kariņu ar Nemieru. Bet Kariņš grib mieriņu, tādēļ mierina abus kariņa taisītājus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē