Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pauls: Katram māksliniekam ir tiesības uzstāties tur, kur viņš vēlas

Katram māksliniekam ir tiesības uzstāties tur, kur viņš vēlas, komentējot aktiera Andra Buļa piedalīšanos festivālā Krievijas anektētajā Krimā, aģentūrai LETA pauda komponists Raimonds Pauls. "Tas ir tas pats, kas ar Prāta Vētru. Mana nostāja ir, ka katram māksliniekam ir pašam tiesības izvēlēties, kur piedalīties.

Par to jau mēs cīnījāmies, lai būtu rīcības brīvība," uzsvēra Pauls, tādējādi norādot uz Padomju Savienību, kurā nevarēja brīvi pārvietoties un koncertēt citās valstīs.

"Ja tas ir festivāls, tad tā nav politiska lieta. Teātri piedalās festivālos, un mūziķi - koncertos. Uzskatu, ka katram ir tiesības uzstāties, kur viņš vēlas," norādīja komponists.

Ārlietu ministrijas pārstāvji, lūgti komentēt situāciju, aģentūrai LETA skaidroja, ka ministrija šo jautājumu nevērtēs.

Jau ziņots, ka aktieris Bulis ar savu izrādi Facebook. Postscriptum maijā piedalījies starptautiskajā teātra festivālā Varavīksnes tilts Sanktpēterburga-Simferopole-Jalta, kurš notika Krievijas anektētajā Krimā. Aktieris komentējis, ka festivālā izlēma piedalīties, jo sapratis, ka kaut kur starp "politiskiem plauktiem" ir arī cilvēks.

Savukārt grupa Prāta vētra nesen uzstājusies vienā no lielākajiem Krievijas populārās mūzikas festivāliem Našestvije, kur aktīvi piedalījusies arī Krievijas armija. Kaupers, komentējot koncertēšanu Krievijā, atbildi kā kristietis esot meklējis Bībelē, saprotot, ka muguru nav jāpagriež nevienam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē