Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pavļuts: Covid-19 epidemioloģiskā situācija rudenī vairāk būs atkarīga no sabiedrības, nevis vīrusa

Covid-19 epidemioloģiskā situācija šā gada rudenī, kad speciālisti prognozē iespējamu saslimstības palielināšanos, vairāk būs atkarīga no sabiedrības rīcības, nevis no vīrusa, šorīt intervijā TV3 uzsvēra veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis atzina, ka Latvijā ir jāgatavojas dažādiem scenārijiem rudenī, taču galvenais nezināmais esot nevis tas, ko izdarīs vīruss, bet gan tas, ko būs izdarījusi sabiedrība, proti, cik daudzi būs vakcinējušies pret Covid-19 un attiecīgi cik lielā mērā sabiedrība būs pasargāta.

Taujāts, kādus ierobežojumus varētu nākties atjaunot rudenī, Pavļuts atteica, ka nevajagot steigties notikumiem pa priekšu, jo pašlaik esam pretējā fāzē - ceļā uz ierobežojumu samazināšanu.

Ministrs paredz, ka nelielā lokā, ievērojot zināmu piesardzību, Jāņus Latvijā svinēt varēs.

Viņš arī nesaskata lielas problēmas komersantiem kontrolēt, kuri cilvēki ir vakcinējušies un kuriem iespējams brīvi sniegt pakalpojumus, jo tuvākajā laikā šim nolūkam būs pieejama aplikācija. Tā vietā viņš lielāku izaicinājumu komersantiem redz tajā, lai panāktu savu darbinieku vakcinēšanu, lai viņi brīvi varētu sniegt pakalpojumus.

Pavļuts atzina, ka ne vien sabiedrībā, bet arī valdībā ir zināms Covid-19 pandēmijas nogurums, kas noveda pie diezgan izteiktas nestabilitātes, kas tagad rezultējusies ar vairāku ministru nomaiņu.

Partijas Par! līderis cer, ka izmaiņas valdībā "pavērsīs visus degunus vienā virzienā" un valdība tagad spēs strādāt saliedētāk, jo tai vēl jāizdara būtiski darbi, proti, jāizstrādā nākamā gada budžets, kas būs ļoti grūts uzdevums.

Savukārt taujāts, vai nākamajās Saeimas vēlēšanās Par! startēs kopā ar partiju Latvijas attīstībai, Pavļuts atteica, ka pašlaik abas partijas turpina strādāt roku rokā Saeimā, bet jautājums par tālāko sadarbību vēl nav izlemts, taču lēmumi būtu jāpieņem tuvākajā nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē