Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pavļuts neatbalsta obligātas vakcinēšanās pret Covid-19 ieviešanu

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) neatbalsta obligātas vakcinēšanās pret Covid-19 ieviešanu, lai gan viņš neizslēdz, ka ir pieļaujami izņēmuma gadījumi, kad darba pienākumu dēļ ir nepieciešama obligāta vakcinēšanās.

Šorīt intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma ministrs atzina, ka obligāta vakcinācija ir nepareizs virziens, jo vakcinācijai pret Covid-19 Latvijā arvien ir jābūt brīvprātīgai.

"Tajos uzņēmumos, kur darbinieki nevēlas vakcinēties, iespēju robežās ir jādod iespēja veikt citus pienākumus, protams, ja tādi ir, jo atlaist viņu nevar. Tomēr, pēc manām domām, sabiedrību ir jāturpina izglītot un pārliecināt par vakcinācijas nepieciešamību, jo tā nenotiek tikai viena indivīda interesēs, bet gan visas sabiedrības, it īpaši tas jāsaprot tiem profesiju pārstāvjiem, kuriem darba pienākumos ir jāstrādā ar citiem cilvēkiem," sacīja Pavļuts.

Turklāt Pavļuts atgādināja, lai gan saslimstība ar Covid-19 Latvijā mazinās, taču Eiropas Savienības mērogā mūsu valsts ir to vidū, kur arvien ir samērā daudz saslimšanas gadījumu. "Nedrīkstam, zaudēt piesardzību un aicinu visus vakcinēties," piebilda ministrs.

Uz jautājumu kā vēl vairāk pārliecināt sabiedrību vakcinēties, ministrs atbildēja, ka Veselības ministrijas galvenā mērķauditorija tagad ir ne tikai seniori, bet tā sabiedrības daļa, kas šaubās un ir neizlēmīgi. Tāpat pēdējā kampaņā, lai pārliecinātu par vakcinēšanās nepieciešamību, īpaši tiks strādāts ar trim grupām - senioriem, skolotājiem un mediķiem. 

"Arī mediķis ir tikai cilvēks, kuram ir pieejama dažāda informācija par vakcinēšanos, tostarp viltus ziņas. Tālab mediķiem tiks nodrošināta plašāka informācija par vakcinēšanos, tiks rīkoti semināri. Tāpat plānots tikties ar ģimenes ārstiem, lai mēģinātu skaidrot, kāpēc seniori Latvijā samērā kūtri vakcinējas pret Covid-19, kā arī tiks vairāk strādāts ar izglītības iestādēm, lai pārliecinātu pedagogus par nepieciešamību vakcinēties pret Covid-19," stāstīja ministrs.

Tomēr viņš atkārtoti uzsvēra, ka nogaidīt ar vakcinēšanos pret Covid-19 nevajadzētu, īpaši, ja Latvijas iedzīvotāji vēlas, lai skolas no 1.septembra būtu atvērtas un mācības notiktu klātienē, kā arī kafejnīcas spētu turpināt darbu. "Vienīgais ceļš ir pārvarēt bažas, noticēt mediķiem un zinātnei un vakcinēties pret Covid-19," pauda ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē