Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pavļuts pieļauj, ka nākotnē varētu atkal organizēt dzīvo rindu visiem vakcinēties gribētājiem

Pie konkrētiem nosacījumiem nākotnē atkal varētu veidot vakcinācijas pret Covid-19 dzīvo rindu, potējot visus vakcinēties gribētājus, žurnālistiem norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš skaidroja, ka tādā gadījumā būtu jāpiepildās vairākiem priekšnoteikumiem - būtu jābūt pietiekamai sistēmas kapacitātei, vakcīnu pieejamībai un to pietiekamībai prioritāro grupu vakcinācijai.

Vienlaikus šī mēneša beigās un maijā Latvijā sāks pienākt lielākas vakcīnu piegādes, kas, pēc ministra vārdiem, nozīmēs, ka "bada laiki nupat būs beigušies".

Kā atzīmēja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča, piektdien visvairāk vakcīnu nogādāts ATTA centrā, kur ir 2500 devu, kamēr vismazāk ir Rēzeknē, kur ir aptuveni 390 devu, bet Jelgavā ir teju 1000 devu.

Pagājušās nedēļas beigās AstraZeneca vakcīnu atlikums bija aptuveni 24 000 devu, ko lielākoties plānots izmantot šajā nedēļas nogalē. Līdz ar to ministrs paredz, ka pēc šīs nedēļas nogales "AstraZeneca" vakcīnas varētu būt maz un palikt tikai atsevišķās ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestādēs. "Lielāko krājuma daļu, kas bija izveidojusies lielajās privātajās ārstniecības iestādēs, (..) to mēs izmantosim šajos centros," skaidroja Pavļuts.

Tāpat politiķis atklāja, ka otrdien, 20.aprīlī, plāno sākt vakcinēt nozaru kritisko darbiniekus, kuru vidū tostarp ir armija un iekšlietu sistēmas darbinieki. "Šo piekto grupu no otrdienas mēs pamatā organizēsim kā darba devēju iesniegtos sarakstus," piebilda Pavļuts.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē septiņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs - būs iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš to vēlas, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Vakcinācija tiks veikta ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnām, un iedzīvotāji poti varēs saņemt, ierodoties minēto pilsētu liela mēroga vakcinācijas centros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē