Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pelēkā: Nozarei jābeidz mēģināt pierādīt, ka kases aparātu reforma nav vajadzīga

"Gribu teikt diezgan skarbi - nozarei pašai ir jābeidz mēģināt pierādīt, ka kases aparātu reforma nav vajadzīga," intervijā LNT raidījumam 900 sekundes norādīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

"Tas, ka reforma ir vajadzīga, ir pierādījies. [..] Ja iepriekš neredzējām iejaukšanos kases aparātos, tad tagad, aizejot pie uzņēmumiem, mēs skaidri redzam un varam pateikt, ka iejaukšanās notikusi, varam pateikt, cik liela šī summa ir bijusi," klāstīja Pelēkā.

Taujāta, kāpēc šī reforma tik ļoti ievilkusies, viņa neslēpa, ka process ir gana smagnējs: "Pie noteikumu izstrādes mēs sākām strādāt pirms septiņiem gadiem. Tātad visas šīs garās diskusijas ar nozari, ar uzņēmējiem, pretestība reizēm no nozares puses, lai ieviestu kases aparātus - tie visi ir tie iemesli, kāpēc laiks principā ir zaudēts. Tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu, arī paši uzņēmēji nākuši pie mums un teikuši - tas, kas ir izstrādāts pirms pāris gadiem, jau šobrīd patiesībā ir mazliet novecojis un būtu pilnveidojams. Mēs arī paši to saprotam, tādēļ strādājam, lai atvieglotu uzņēmējiem šo aparātu ieviešanas gaitu, ņemot pretī tās idejas un uzklausot, ko viņi grib mainīt kases aparātos." 

Pelēkā arī pauda cerību, ka tuvākajos mēnešos varētu atrisināt situāciju, kas raisīja sašutumu ļoti daudzos uzņēmējos, proti, ka faktiski izbrāķēti 18 000 aparātu, kuru iegāde uzņēmējiem izmaksāja vairākus miljonus.

"Ļoti ceram tuvākajos mēnešos tikt galā ar šo stāstu par uzņēmējiem, kuri ir iegādājušies kases aparātus, kur tika konstatēta jau sākotnējā kļūda. Ražotājs šo kļūdu labo un aktīvi komunicē ar VID, tāpēc ceram, ka tas drīz tiks novērsts," klāstīja VID vadītājas pienākumu izpildītāja. 

Telekanāls LNT martā vēstīja, ka kases aparātiem konstatēto problēmu novēršana varētu izmaksāt vēl pusmiljonu, taču nav skaidrs, kurš par to maksās.

Top komentāri

:)
:
Kā tad ir ar tiem "Vairāk saules" kas aparātiem? Tur esot bijuši jaunie kases aparāti, bet policija apgalvo, ka tie ir sagrozīti. Tad kāda jēga ieviest jaunus?
BiznesaOIKizāzija
B
Valsts Ieņēmumu Dienests Atklāti apliecina, ka visus iepriekšējos gadus nav bijis kompetents kases aparātu kvalitātes noteikšanā. Vai šoreiz būs?
Kā tad:))))
K
Parazītiem jānopelna uz kārtējās "reformas rēķina?' DDD
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē