Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pirms Covid-19 protesta akcijām Ģirģens aicina sabiedrību nepakļauties emocijām

Pirms šodien gaidāmajām protesta akcijām pret Covid-19 ierobežojumiem iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) aicina sabiedrību nepakļauties emocijām, bet tā vietā nākt klajā ar racionāliem priekšlikumiem krīzes pārvarēšanai.

Ģirģens sociālajā tīklā Facebook ievietotajā paziņojumā norāda, ka viņš cilvēcīgi saprot iedzīvotājus, kuri plāno piedalīties protesta akcijās, jo sabiedrība ir nogurusi no ierobežojumiem, neziņas un krīzes radītajām problēmām, piemēram, bezdarba un attālinātā mācību procesa.

Iedzīvotāji, protams, var doties ielās, taču ir skaidrs, ka šādās protesta akcijās nebūs iespējams ievērot divu metru distanci, kas īpaši ir svarīgi laikā, kad pieaug Covid-19 inficēšanās rādītāji, atgādina ministrs.

Viņš norāda, ka no otras puses ir iespējams atrast gudru veidu, kā mazināt inficēšanās rādītājus un ātrāk panākt ārkārtējās situācijas atcelšanu. "Ja pakļausimies ātram kārdinājumam, neievērosim elementāros piesardzības pasākumus un, nedod Dievs, paaugstināsies saslimstības rādītāji, tad šie rādītāji tiks izmantoti pret mums visiem. Tas nozīmē to, ka ārkārtējā situācija tiks pagarināta un neviens nezinās, kad viss šis murgs beigsies," skaidro Ģirģens.

Ministrs aicina sabiedrību nepakļauties īslaicīgām dusmām un emocijām, bet mēģināt apkopot spēkus un nedot iemeslu ārkārtējās situācijas pagarināšanai.

"Tagad svarīgi ir ne tikai paust emocijas, bet mēģināt apkopot spēkus un kopā ar nozaru ekspertiem sagatavot risinājumus. Ja jūsu rīcībā ir kādi racionāli piedāvājumi krīzes pārvarēšanai, tad liekam prātus kopā!" aicina Ģirģens.

Ministrs arī akcentē, ka protesta akcijās par drošību gādās policisti, tāpēc ir svarīgi izturēties vienam pret otru ar cieņu, jo arī likumsargi ir tādi paši cilvēki kā pārējie sabiedrības locekļi.

"Policijas uzdevums ir aizsargāt sabiedrību. Šis ir brīdis izturēties vienam pret otru ar cieņu un komunikācijā ar policistiem būt laipniem. Policisti arī ir uz izdegšanas robežas, un viņiem nav viegli uzklausīt cilvēku emocijas," norāda Ģirģens.

LETA jau ziņoja, ka šodien Rīgā paredzēti divi protesta pasākumi, kas saistīti ar Covid-19 ierobežojumiem.

11.novembra krastmalā plkst.12 Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme rīkos sapulci "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu". Pieteikumā Rīgas domi minēts, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki.

Tomēr organizētāju pārstāvis Aigars Ālītis informējis, ka pasākuma laikā darbosies brīvais mikrofons un uzrunas teiks aptuveni 50 cilvēki.

Šodien Rīgā paredzēta vēl viena sapulce, kura notiks no plkst.15 līdz 17 Brīvības laukumā. To rīko biedrība "Stabilitātei - Jā!". Sapulces mērķis ir vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā. Plānots, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki.

Pēc sapulces beigām, no plkst.17 līdz 18, šī pati biedrība pieteikusi arī gājienu no Brīvības pieminekļa pa Kaļķu ielu, Šķūņu ielu, Domu laukumu un Jēkaba ielu līdz Saeimai, taču sarunās ar Rīgas domi panākta vienošanās, ka gājiens nenotiks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē