Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Prezidents sākotnēji vērtēs Gobzemu un Pabriku

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, turpinot premjera meklēšanas procesu, gatavojas izvērtēt Arti Pabriku (Attīstībai/Par!) un Aldi Gobzemu (KPV LV). Prezidents intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma piektdien norādīja, ka saredz abu potenciālo kandidātu pozitīvās īpašības.

Kā norādīja Vējonis, izvēle tiek vērsta uz jauno partiju kandidātiem, jo vēlēšanās pilsoņi pauda lielāku atbalstu šiem spēkiem. Viņš arī pauda cerību, ka partijas "nespēlējas" un strādā nopietni. 

Piektdienas rītā Vējonis oficiāli atsauca sava pirmā kandidāta - Jāņa Bordāna (JKP) - nomināciju premjera amatam. 

Prezidents arī norādīja, ka izteiktāks "jauno spēku" pārstāvis ir Gobzems, jo Pabriks jau iepriekš ir darbojies aktīvajā politikā. Taču viņš neizslēdza, ka pieredze arī varētu būt noderīga. 

Vējonis pauda viedokli, ka tieši "jaunība" un mazā pieredze bija viens no iemesliem, kāpēc valdību izveidot neizdevās Bordānam, prezidentu citē aģentūra LETA. Viņaprāt, viena no problēmām bija tā, ka "jaunās" partijas ir ar mazāku pieredzi, tām ļoti pietrūkst zināmas iemaņas, kā runāt ar citām partijām, izteicās politiķis.

Otrs iemesls pirmajai neveiksmei izveidot valdību bijis tas, ka katrs gribējis būt galvenais un nav bijis gatavs piekāpties, vērtēja Vējonis un atzīmēja, ka šādos apstākļos partijas lielu daļu iniciatīvas atstājušas prezidenta ziņā.

Vējonis atzina, ka "pilsētā ir dzirdētas runas", ka dažu politiķu mērķis it kā esot panākt parlamenta ārkārtas vēlēšanas, taču viņa darba plānā šāda scenārija neesot, jo Saeimas vēlēšanas ir tik tikko notikušas, lai arī parlaments ir sadrumstalots.

Jāatgādina, ka Vējonis intervijā laikrakstam Diena pieminēja, ka vienmēr pastāv iespēja arī nominēt kādu kandidātu "no malas".  "Proti, ja paši tik mazspējīgi, ka savā starpā nespēj vienoties, tad vienmēr pastāv iespēja aicināt kādu neitrālu personu," pauda Valsts prezidents.

Top komentāri

bet
b
Kamēr prezidents vērtē, Igaunija ir paziņojusi, ka nepiedalīsies ANO imigrācijas veicināšanas līgumā.
Jevlampijs
J
Kādā veidā un kurā laikā notiks šī vērtēšana.
Udo Ulbergs
U
"Turīgie uzņēmēji" (t.i., oligarhi - nacionālie laupītāji un svešzemju laupītāji) turpina rīvēties, nevar vienoties pie lielās siles! Tāpēc lauku bioloģijas skolotājs ir spiests mētāties. Naivi domāt, ka nacionālo laupītāju un svešzemju laupītāju apmaksātie sargsuņi Rīgas pilī un Bruņinieku namā kaut ko paši drīkst izlemt. Taču latviešu auni tam negrib ticēt, jo to neļauj viņu mentālā aprobežotība kopš dzimšanas. Tāpēc murgo, kā labāk rīkoties...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē