Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rasnačs: Latvijā noticis izšķirošs pavērsiens maksātnespējas jomas sakārtošanā

Pēc 2016.gadā panāktās vienošanās ar uzņēmēju organizācijām un sociālajiem partneriem par prioritārajiem maksātnespējas reformu virzieniem ir noticis izšķirošs pavērsiens maksātnespējas jomas sakārtošanā, uzrunājot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstu vēstniekus, piektdien uzsvēris tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Politiķis paziņoja, ka Tieslietu ministrijas (TM) īstenoto reformu rezultātā iespējas izmantot maksātnespējas procesu pretēji tā mērķim ir būtiski samazinājušās.

Atklājot tikšanos ar vēstniekiem, tieslietu ministrs uzsvēra, ka ir svarīgi Latvijas ciešākajiem sadarbības partneriem sniegt informāciju par Latvijā īstenotajām reformām un to rezultātiem tiesiskuma jomā, jo tās attīsta labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi un veicina investīciju klimatu.

Tiesiskuma jomā Rasnačs akcentēja vairākas nozīmīgas reformas, tostarp tiesu teritoriālās reformas pabeigšanu, no 34 mazām tiesām izveidojot deviņas lielas tiesas, kā arī valsts vienotā juristu profesionālās kvalifikācijas eksāmena ieviešanu tiesību zinātņu maģistriem, lai novērstu zemas kvalitātes juristu sagatavošanu.

Tikšanās laikā ministrs informēja vēstniekus arī par jaunākajām tendencēm valsts valodas stiprināšanā un uzturlīdzekļu sistēmā, kā arī bērnu tiesību un ģimenes vērtību aizsardzībā. Pateicoties arvien plašākai mediācijas pakalpojumu izmantošanai ģimenes strīdos, 70% gadījumu tiek panākta vienošanās, piebilda Rasnačs.

TM valsts sekretāra vietniece Irēna Kucina informēja ārvalstu diplomātus par nozīmīgākajām reformām tiesu darba efektivitātes paaugstināšanā - tiesu darbības teritoriju reforma, zemesgrāmatu tiesnešu iekļaušanās rajona tiesu sastāvos, kā arī digitālo tehnoloģiju plašāka izmantošana tiesvedības procesos.

Savukārt ministrijas valsts sekretāre Laila Medina informēja par īstenotajiem un plānotajiem pasākumiem maksātnespējas politikā, OECD rekomendāciju ieviešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanā.

Pagājušajā mēnesī tika pabeigts OECD ekspertu veiktais Latvijas 2.fāzes novērtējums un OECD Pretkukuļošanas darba grupa secinājusi, ka Latvija ir sasniegusi pietiekamu progresu trauksmes cēlēju aizsardzībā un cīņā pret naudas atmazgāšanu, informēja ministrijā.

TM regulāri organizējot tikšanos ar ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvjiem, lai informētu par aktualitātēm tieslietu sistēmas reformu virzībā. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 20 vēstnieku un ārvalstu pārstāvniecību pārstāvju, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji.

Top komentāri

Tiesu izpildītāju mafija
T
Rasnačš atbalsta tiesu izpildītāju mafiju, kas nenormāli vārās uz vienkāršo cilvēku rēķina!
Ordnung
O
Spriežot pēc tā, kā tika sakārtots Bunkus jautājums, pavērsiens ir noticis un turklāt iespaidīgs. Skatoties uz veco varas vēžu, arī Rabarberam te lieli nopelni, sataisīto koruptivo bardaku, šķiet, ka šādu pavērsienu varētu būt vairāk. Piemēram OIK jomu šādi varētu sakārtot. Pūce un Pavļuts taču arī mīl vizināties ar dārgām mašīnām pa vientuļām ielām.
Rasnačs laikam
R
domā ... vai tiešām Bunkus slepkavību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē