Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Riekstiņš: Iskander raķetes Kaļiņingradā nav nekas jauns

Raķetes Iskander Kaļiņingradā nav nekas fundamentāli jauns, bet ir svarīgi saprast, vai raķetes tiešām tiek izvietotas uz pastāvīgu palikšanu, otrdien intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma uzsvēra Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Riekstiņš intervijā norādīja, ka, ja apliecināsies, ka raķetes Kaļiņingradas apgabalā tiešām tiek izvietotas uz pastāvīgu palikšanu, NATO dalībvalstīm tas būs jāizvērtē un jādomā par to, kādus atbildes soļus spert.

"Kā zināms, Latvija ir jau vairākkārt uzsvērusi, ka nākamajā NATO samitā, kas šī gada vidū norisināsies Briselē, ir nepieciešams spriest un lemt par papildus spēju attīstīšanu Baltijas jūras teritorijā, kā arī Baltijas reģiona gaisa telpā," sacīja Riekstiņš un piebilda, ka "šis ir vēl viens arguments, kas veicinās diskusiju par papildu spēju attīstīšanu". 

Taujāts, vai šobrīd ir pamatoti teikt, ka apdraudējums Latvijai ir palielinājies vai palicis tādā pašā līmeni, vēstnieks sacīja, ka, ja apliecināsies informācija, ka raķetes izvietotas uz pastāvīgu palikšanu, to varētu interpretēt kā soli situācijas destabilizācijas virzienā.

"Es neesmu tajās pozīcijās, lai teiktu, ka mēs šobrīd sajūtam tiešu militāru apdraudējumu no Krievijas Federācijas. Domāju, ka NATO aizsardzības spējas un atturēšanas politika vairāku gadu garumā ir ļoti veiksmīgi strādājusi un arī turpinās strādāt. Domāju, ka tas būtu pilnīgs neprāts, ja kāda no ne NATO valstīm izdomātu izaicināt jebkuras NATO dalībvalsts drošību un teritoriālo integritāti," sacīja Riekstiņš. 

Top komentāri

Tās
T
raķetes noteikti ir notēmētas pret "klētiņu" piejūrā kur riekstiņš glabā labības maisus un kādu žāvētu cūkas šņukuriņu...
Dora
D
Nu re, tad sis cankars Riekstins ir tas, kurs parstav Latvijas valts Krievija. Ja kas, tad Riekstins uzticigi kalpoja laupitajiem, zagliem, banditiem A.Skelem un A.Lesinskism- slesere, vai kadam vel ir saubas ka intereses si kretins parstav Maskava? Riesktins ir spejigs, ka papagailis, kaut ko nuslupstet, kaut ko nomurmulet kad to ir publisi pazinojusi Lietuvas presidente Gribuskaite un Lietuvas Arlietu ministris. Kapec Latvija par vestniekiem sez, ministriem, ieredniem nikst tik daudz kretinu, glevu, nespejigu, slinku un divkosigu idiotu?
Trollis JT
T
Visu valstu ģenerāļi saskandina šampanieti uz Putina un Trampa veselību. Bet jūs, tauta, turpiniet tik maksāt par dārgajiem dzelžiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē