Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rozenvalds: Pēdējo dienu notikumi grauj valsts tēlu arī Latvijas iedzīvotāju acīs

Pēdējo dienu notikumi saistībā ar ABLV Bank un Latvijas bankas prezidentu Ilmāru Rinševiču ietekmēs Latvijas tēlu, ne tikai starptautiskā līmenī, bet arī graus uzticību vietējo iedzīvotāju acīs, komentējot pēdējo dienu notikumus sacīja LU profesors Juris Rozenvalds.

Politologs skaidroja, ka pēdējo dienu notikumi ir bijis smags trieciens "mūsu starptautiskajam tēlam". Taču, kā Rozenvalds uzskata, pat "vēl nopietnākas sekas varētu būt valsts tēlu pašu iedzīvotāju acīs".

Viņš skaidroja, ka Latvijas bankas prezidents ir viena no atslēgas amatpersonām, ja tas patiešām apstiprināsies, būs redzams skaidrs valsts nozagšanas piemērs, savukārt tam var būt tālākejošas sekas uz to kā Latvijas iedzīvotāji izturēsies pret savu valsti.

Komentējot žurnālistu jautājumu vai Rimševičam būtu jāatkāpjas Rozenvalds norādīja: "Es domāju, ka tas ir goda jautājums." 

Kā negatīvu aspektu profesors izcēla, ka "mēs sākam kustēties, kad no Amerikas vai citurienes mums kaut ko norāda." 

 

Top komentāri

opā
o
Nevar sagrau to kas nav. Ilūziju par Latvijas tēlu uztur tikai masu mediji - TV un varas rupori. Par to ka valsts pastāv šauru parazītu grupiņas privātām vajadzībām nav noslēpjams! Bdet vai to var saukt par demokrātisku valsti?
ļuļa
ļ
mieru tikai mieru, vietējo acīs jau sen vairs nav ko graut. nedz attiecībā uz bankām, ne valdību, ne valsts pārvaldi.
Spidola Lacplese
S
Visus pedejos 27 gadus, kops Latvijas tauta atjaunoja un uz saviem pleciem un ar savam asinim un dzivibam atjauno Latvijas neatkaribu, visus sos gadus Latvijas debilie, zagligie, idiotiskie, egoistiskie kropli prezidenti, ministri, ieredni, ipasi jau debilie deputati, politki, bankieri, diplomati....., katru dienu apzog un pazemo latviesu tautu, katru dienu nirgajas un pazemo Latvijas valsti ka tadu, jo siem izdzimteniem, zagligajiem kropliem briva Latvija ir vajadziga tikai tam, lai vini varetu nekontroleti zagt, laupit un apmierinat savus kompleksus, savas egoistiskas iegribas, ipasi nekaunigi to demonstre brivmurniece zagliga kuce Vikene.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē