Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
Politologs kritiski vērtēja Saskaņas līderu kongresā postulēto pašidentificēšanos kā "proeiropeiskai" partijai bez paskaidrojumiem, ko partija saprot ar jēdzienu "proeiropeisks"

Skudra: Patlaban Saskaņa pārliecinoši varētu būt uzvarētāja Saeimas vēlēšanās

Vērtējot šī brīža situāciju, sociāldemokrātiskā partija Saskaņa ar vairākumu vēlētāju balsu pārliecinoši varētu būt uzvarētāja šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, aģentūrai LETA teica Latvijas Universitātes komunikāciju zinātņu profesors Ojārs Skudra.

Viņš piebilda, ka partijas Saskaņa publiski nospraustais mērķis vēlēšanās iegūt pirmo vietu un palielināt pārstāvniecību parlamentā patlaban varētu izdoties, ja ne Jaunajai konservatīvajai partijai, ne Vienotībai, ne Latvijas Reģionu Apvienībai neizdodas palielināt velētāju atbalstu un iedzīvotāji nemaina savus ieskatus par rīcību vēlēšanās.

"Saskaņā ar pašreizējām aptaujām lielākā daļa vēlētāju ir izšķīrušies, par ko balsos Saeimas vēlēšanās. No atlikušajiem vēlētājiem 30% apgalvo, ka vēl nezina, par ko balsos, un 10% saka, ka nepiedalīsies vēlēšanās. (..) Šobrīd Saskaņai ir droši iegūt 25% vēlētāju atbalstu, bet Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) no 17%-20% vēlētāju atbalstu, turpretī Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK aptuveni 10%-12%, pārējiem visiem apmēram 5%. Cik daudz pārējo partiju iekļūs parlamentā, grūti pateikt. Pieļauju, ka [politiķes Ingunas] Sudrabas partijai ir ļoti labi finansētāji, kuri labprāt redzētu koalīciju, kurā būtu Saskaņa, ZZS un Sudrabas partija No sirds Latvijai," sacīja Skudra.

Vienlaikus viņš piebilda, ka līdz Saeimas vēlēšanām vēl jāgaida vairāki mēneši, kuru laikā vēlētāju domas vēl var mainīties. Tāpēc iepriekš minētais ir tikai šī brīža situācijas vērtējums.

Komentējot Saskaņas publiski pausto partijas mērķi kļūt par vienīgo proeiropeisku partiju valstī, viņš teica, ka ir būtiski, vai Saskaņa ir definējusi, ko tā domā ar "proeiropeisku".

"Pateikt "proeiropeisks" šodien nozīmē pateikt neko,

pretējā gadījumā ir jāpasaka, kas notiek ar eirozonu, fiskālo integrāciju, monetāro integrāciju, Šengenas zonu, uz ekonomisko integrāciju vērstu politiku un zināmā mērā arī aizsardzības jomu. Ja partija nav definējusi, kā tā izprot jēdzienu "eiropeisks" un ko tas nozīmē Latvijai pārskatāmā nākotnē, ņemot vērā ES vēlēšanas nākamgad un proatlantisko kontekstu, sevis nodēvēšana par proeiropeiskiem ir lēts politisks joks," sacīja Skudra.

Jau ziņots, ka partijas Saskaņa līderis Nils Ušakovs partijas kongresā, 26. maijā paziņoja, ka Saskaņa mērķis Saeimas vēlēšanās ir iegūt pirmo vietu un palielināt pārstāvniecību parlamentā. Tāpat Ušakovs kongresā akcentēja stipras un pārticīgas Eiropas nozīmi, informējot, ka Saskaņa plāno kļūt "par vienīgo proeiropeisku partiju valstī", kas ir liela atbildība un izaicinājums, kam partija esot gatava.

 

Top komentāri

Jūrmalā ZZS un Saskaņa ir saskaņā
J
Jūrmalā Truksnis par koalīcijas partneri izvēlējās Saskaņu, latviskās partijas atstājot opozīcijā.
uzvara Saeimas vēlēšanās ir 51 mand
u
uzvara Saeimas vēlēšanās ir vismaz 51 mandāts. pārējais ir vienkārši labākais rezultāts.
Kurš gan
K
vairs atminas, ko biedrs Skudra runāja 1988.gadā, vai ne?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē