Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sociologs: Saskaņai būs grūti atkārtot iepriekšējo Rīgas domes vēlēšanu panākumus

Saskaņai būs grūti atkārtot iepriekšējo Rīgas domes vēlēšanu panākumus, ņemot vērā, ka partijas izejas pozīcijas ir vājākas nekā pirms iepriekšējām vēlēšanām, aģentūrai LETA norādīja sociologs Arnis Kaktiņš.

Vaicāts, vai ar līdz šim atklāto partijas sarakstu, tai ir gana lielas izredzes savākt daudz balsu, Kaktiņš sacīja, ka "dzīvosim redzēsim", tomēr, viņaprāt, Saskaņas pozīcija pirms domes ārkārtas vēlēšanām ir vājāka nekā iepriekš, kad politiskais spēks bija pārliecinātās varas pozīcijās un "zināmā mērā varēja ietekmēt un diktēt vēlēšanu dienaskārtību".

Pēc Kaktiņa domām, Saskaņas šī brīža pozīcija ir vājāka un tas saistās arī ar vēlēšanu starplaikā notikušajiem pārmetumiem un nesaudzīgo kritiku. "Viņiem būs grūti atkārtot iepriekšējo vēlēšanu panākumus," pauda sociologs, tomēr atzina, ka, redzams - "viņi cenšas".

Attiecībā par Saskaņas līderi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās - krievu skolu aizstāvi Konstantīnu Čekušinu - sociologs atzina, ka pastāv indikācija, ka viņš "aizbiedēs" latviskos vēlētājus. "Aptauju dati iepriekš liecināja, ka Saskaņai bija noteikts latviešu vēlētāju procents, tomēr saraksta līdera iepriekšējā biogrāfija rāda, ka partijai varētu būt grūtāk dabūt latviešu balsis," pauda Kaktiņš.

Vienlaikus viņš atzina, ka partijas saraksts nesastāv tikai no līdera un jādomā, ka pārējo kandidātu uzdevums būs mēģināt to kompensēt.

Kā ziņots, Saskaņas līderis Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs krievu skolu aizstāvis Čekušins, aģentūra LETA noskaidroja politiskajā spēkā.

Čekušinu kā Saskaņas vēlēšanu saraksta pirmo numuru virzīja ilggadējais Rīgas mērs, pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S), un viņa priekšlikums partijas valdē šodien atbalstīts.

Saskaņas valdes sēdē šodien neizpalika arī bez augstiem toņiem. Partijas līderi žurnālistiem skaidroja, ka tas esot augstākās demokrātijas atspoguļojums, mēģinot diskusiju rezultātā nonākt pie labākā iespējamā saraksta ārkārtas vēlēšanām.

Urbanovičs uzskata, ka cilvēka, kurš iepriekš aktīvi strādājis ar mazākumtautību skolu jautājumiem, virzīšana par saraksta līderi nevarētu "aizbiedēt" latviešu vēlētāju.

Vēl no partijas Saskaņa saraksta startēs arī bijušais pašvaldības Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins un no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) izslēgtie domnieki Druvis Kleins un Imants Keišs.

Saraksta otrajā pozīcijā ir bijusī Rīgas vicemēre Anna Vladova, savukārt trešajā pozīcijā ir kādreizējais Saeimas deputāts, no amata atlaistais Rīgas Zooloģiskā dārza valdes loceklis Andris Morozovs.

Vēlēšanās Saskaņas sarakstā startēs arī no partijas Gods kalpot Rīgai aizgājušie politiķi Vjačeslavs Stepaņenko, Eiženija Aldermane, Andrejs Kameņeckis, Igors Solomatins. 

Aģentūras LETA rīcībā esošais partijas izveidotais saraksts startam Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās liecina, ka Saskaņa vēlēšanām plāno pieteikt 63 deputātu amatu kandidātus.

Politiskā spēka līderis Jānis Urbanovičs akcentēja, ka aptuveni divas trešdaļas saraksta ir atjaunotas. Politiķis pauda pārliecību, ka saraksts būs tik labs, ka vēlētāji nespēs izlemt, kam ielikt plusiņus.

Top komentāri

Opis
O
Protams, ka saņens uz pusi mazāk balsu. Otrā puse sadalīsies starp LKS un ZZS. Jautājums, vai oligarhu partija- ZZS vispār nokļūs Rīgas domē?
Annija
A
Protams, ar krievu nacionālistu priekgalā un Šlesera ieliktu kasieri Jakrinu.
bet
b
"Progresīvā Vienotība Kalpot Saskaņas Attīstībai" ir kā astoņkājis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē