Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Spānija Covid-19 pandēmijā mirušo skaita ziņā apsteidz Ķīnu

Spānijā pēdējo 24 stundu laikā no Covid-19 miruši vēl 738 cilvēki, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 3434, pavēstīja valdība. Covid-19 pandēmijā Spānijā mirušo skaits tagad ir lielāks nekā Ķīnā.

Itālijā no Covid-19 mirušo skaits ir lielāks nekā Spānijā. Ķīnā, kur Covid-19 pandēmija aizsākās pērn decembrī, no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības mirušo skaits sasniedzis 3281.

Spānijā varasiestādēm Covid-19 testus veicot plašākā mērogā, atbilstoši datiem par otrdienu jauno inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis par 20%, savukārt nāves gadījum skaits pieaudzis par 27%.

"Mēs tuvojamies kulminācijai," sacīja Veselības ministrijas ārkārtas situāciju koordinators Fernando Simons.

Veselības jomas amatpersonas cer, ka drīz radīsies skaidrība, vai stingrajam karantīnas režīmam, kas tika ieviests 14.martā, ir cerētais efekts.

Madrides reģions epidēmijā cietis vissmagāk. Tur reģistrēti 14 597 inficēšanās gadījumi, kas ir teju trešdaļa no valsts kopējā skaita, kā arī 1825 nāves gadījumi - 53% no kopējā nāves gadījumu skaita valstī.

Slimnīcas nespēj tikt galā ar lielo pacientu skaitu, un armija jau uzbūvējusi lauka hospitāli plašajā Madrides izstāžu centrā IFEMA. Šobrīd tur ir 1500 gultu, bet gultu skaits var tikt palielināts līdz 5500.

Arī Madrides apbedīšanas uzņēmumi ir pārslogoti, un varasiestādes likušas pagaidu morgu ierīkot slidotavā Palacio de Hielo.

Top komentāri

jautājums
j
Vēl pirms divām nedēļām likās, ka Spānija ir "tik tālu" no Itālijas. Šodien Spānija pērk no Ķīnas sanitāros materiālus uzreiz par 432 miljoniem eiro (550 miljonus masku, 5,5 miljonus testu, tūkstoti respiratoru, 11 miljonus cimdu), lai segtu to trūkumu. Latvijas mērogam tie būtu materiāli par 20 miljoniem (27 miljoni masku, 2,7 miljoni testu utt.) Vai Viņķelei viss ir sagādāts?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē