Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

SPKC: Latvijai dažādos Covid-19 etapos bija vairāk laika un iespēju paraudzīties uz ārvalstu pieredzi

Latvijai uz citu Eiropas valstu fona relatīvi veiksmīgie rādītāji Covid-19 izplatības ierobežošanā skaidrojami ar to, ka mums dažādos vīrusa izplatības etapos bija vairāk laika un iespēju paraudzīties uz ārvalstu pieredzi, otrdien preses konferencē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekciju slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa.

"Mums bija laiks mācīties," skaidroja Dimiņa, tostarp atsaucoties uz faktu, ka pirmais Covid-19 pacients Baltijas valstīs, kurš tika reģistrēts Igaunijā, bija ceļojis cauri Rīgai, tādējādi toreiz sniedzot Latvijas epidemiologiem iespēju izprast jauno praksi pirms pirmo pacientu parādīšanās.

Vienlaikus SPKC pārstāve arī atzinīgi vērtēja pašreizējo epidemioloģisko situāciju Latvijā, minot, ka veselības aprūpes sistēma spēj izturēt pašreizējo pacientu daudzumu. Tostarp viņa atzinīgi vērtēja faktu, ka nav novērojama reanimācijas nodaļu pārslogotība.

Dimiņa norādīja, ka Latvija patlaban uzrāda otro labāko statistiku Eiropā pēc inficēto un mirušo pacientu kopskaita un ierindojas trešajā vietā pēc ieviesto sociālās distancēšanās pasākumu piešķirtās brīvības "kustēties apkārt". Viņa gan nepieminēja, kuras valstis šajā statistikā uzrāda labākus rezultātus par Latviju.

Tikpat pozitīvi Dimiņa vērtēja sabiedrības līdzdalību un pieturēšanos noteiktajiem drošības pasākumiem. "Sabiedrība pietiekami ievēro drošības pasākumus," secināja SPKC pārstāve, norādot, ka "iedzīvotāji Latvijā par Covid-19 zina un saprot daudz".

Arī Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis, atsaucoties uz jau minētajiem novērojumiem par Latviju uz kopējā Eiropas fona, secināja, ka dažādu drošības pasākumu rezultātā Latvijai ir nopietni sasniegumi Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Jau ziņots, ka pēdējās diennakts laikā Covid-19 testi veikti 2380 iedzīvotājiem un atklāti 18 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Līdz šim Latvijā kopumā veikts 51 561 izmeklējums, un 836 no tiem bijuši pozitīvi. Savukārt no visiem 836 saslimšanas gadījumiem 267 iedzīvotāji ir izveseļojušies, bet 13 - miruši.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā stacionēti četri Covid-19 pacienti, kamēr kopumā stacionāros ārstējas 45 ar jauno koronavīrusu sasirgušie - 41 pacients ar vidēji smagu, bet četri pacienti ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 80 pacienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē