Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šuplinska: Koronavīrusa draudu dēļ tiek apzinātas iespējas skolās mācības organizēt attālināti

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apzina iespējas nepieciešamības gadījumā Latvijas skolās nodrošināt attālinātu mācību procesu, pirmdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP).

"Jau otrdien tiekamies ar E-klases, Uzdevumi.lv un Mykoob veidotājiem, lai apzinātu, kādas ir iespējas mācību procesu organizēt attālināti. Ja būs tāda nepieciešamība, tad ir aplēsts, ka attālinātas mācības varētu organizēt divu līdz četru nedēļu garumā," izteicās Šuplinska.

Trešā opcija, kuru IZM pagaidām vēl tikai apsver, ir saistīta ar mācību gada pagarinājumu, norādīja Šuplinska, gan paužot cerību, ka pie šiem līdzekļiem ķerties nevajadzēs.

Ministre piebilda, ka otrdien visām skolām tiks izsūtīta vēstule, kurā skolas tiks aicinātas apzināt situāciju saistībā ar skolēnu brīvlaiku. Šuplinska skaidroja, ka no 16. līdz 20.martam brīvlaikā dosies 1. līdz 11.klašu skolēni, bet no 23. līdz 27.martam - 12. klašu skolēni. Ja kādi skolēni dosies ceļojumā uz Covid-19 riska skartajām valstīm, vecākiem pēc atgriešanās būs jānodrošina 14 dienu karantīna. Skolas tiks aicinātas apzināt skolēnu ceļojumu plānus.

Savukārt augstākās izglītības iestādēm, sevišķi tām, kuras organizē starptautiskus pasākumus un konferences, IZM iesaka izvairīties no zinātniskiem braucieniem uz valstīm, uz kurām nav ieteikts doties. Tā vietā Šuplinska aicināja izmantot videokonferenču iespējas.

LETA jau vēstīja, ka koronavīrusa dēļ mājas karantīna Latvijā noteikta vairāk nekā 160 cilvēkiem. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka lielākoties šie cilvēki ir infekcijas skarto lidmašīnu pasažieri.

Latvijā līdz šim apstiprināti seši saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, no tiem pēdējie pieci ir vienas grupas tūristi, kuri inficējušies Itālijā.

Līdz šim visiem Latvijā reģistrētajiem Covid-19 pacientiem slimība norit vieglā formā.

Top komentāri

Pīle
P
Tups populisms
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē