Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šure: Lai pielāgotos iedzīvotāju pirktspējai, ražotāji piedāvā vairāk akcijas

Pielāgojoties patērētāju gaidām un pieprasījumam un redzot lielo nākotnes nenoteiktību, ražotāji vairāk orientējas tieši uz akcijām, norādīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Šure skaidroja, ka iedzīvotāju pirktspējas samazināšanos pārtikas ražotāji Latvijā izjūt ļoti krasi un asi, turklāt Latvijas iedzīvotāji pārtikai tērē lielāku daļu savu ienākumu nekā citās valstīs. Zemākajai cenai ir ļoti liela nozīme un pat vēl lielāka nekā līdz šim, tādēļ pārtikas ražotāji lielāko uzsvaru liek tieši uz ekonomisko segmentu un pārstrukturē klāstu, lai pielāgotos pirktspējai, norādīja Šure.

Viņa stāstīja, ka, tā kā nākotnes neskaidrības dēļ ir ļoti riskanti uzreiz dot cenas samazinājumu kopumā, Latvijas pārtikas ražotāji ļoti daudz produktu grupās piedāvā akciju cenas. "Ceram, ka mazumtirgotāji arī atspoguļo šīs akcijas cenas veikalu plauktos," piebilda Šure.

Tāpat Šure stāstīja, ka inflācijas sākumā iedzīvotājiem vēl bija uzkrājumi un ietaupījumi, tāpēc cilvēki varēja atļauties vairāk nekā tagad. Patlaban, kad jau vairāk nekā pusgadu jāsadzīvo ar ļoti augstu inflāciju, par to pašu naudas daudzumu var nopirkt mazāk un no kaut kā ir jāatsakās.

Šure atzina, ka Latvijas ražotāji nevar konkurēt ar poļu lēto pārtiku, jo tas ir cits tirgus un citi ražošanas apjomi.

Vienlaikus viņa atzīme, ka vienmēr būs cilvēku grupa, kas varēs atļauties "premium" produktus, un, atkarībā no pieprasījuma, ražotājs arī izvērtē šo produktu ražošanu, bet arī "premium" precēm, kas vienmēr ir bijušas veikalu plauktos, bez šaubām klāsts samazinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē