Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ušakovs: Krievijas pilsoņu dzīvošana ES rada potenciālu izvairīties no nākotnes konfliktiem

Krievijas pilsoņu dzīvošana Eiropas Savienībā (ES) rada potenciālu, kā izvairīties no nākotnes konfliktiem, piektdien ikgadējā biedrības Baltijas Forums konferencē sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Ušakovs pauda, ka ir nepieciešams nošķirt to, ka rietumvalstīs dzīvo ne tikai Krievijas pilsoņi, bet arī cilvēki, kuru dzimtā valoda ir krievu valoda.

"Ir jārunā par simtiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu, kas dzīvo rietumos, kas ir aktīvi, nodrošināti, kas reprezentē dažādas Krievijas grupas. Tie ir cilvēki, kas dzīvo uz divām mājām un atšķirībā no 20.gadsimta viņi ir labs logs dialogam," sacīja Ušakovs, uzsverot, ka Krievijas pilsoņi un krievvalodīgie rietumvalstu iedzīvotāji nodrošina iespējas dialogam starp Krieviju un rietumiem. "Krievijas Federācijas cilvēku esība ES ir potenciāls, kā izvairīties nākotnē no konfliktiem," uzskata Ušakovs.

Viņš tāpat norādīja, ka ES dzīvo vairāki miljoni cilvēku, kuri ir ES valstu pilsoņi un kuru dzimtā valoda ir krievu. Politiķis akcentēja, ka par viņu labklājību atbild mītnes valsts un ES kopumā.

"Liels Krievijas pilsoņu skaits, kas dzīvo ES, nav nekas jauns globālajā pasaulē. Nav nekādu pazīmju baidīties, ka ES vai kādas atsevišķas valstis nespētu tikt ar to galā," uzsvēra Ušakovs.

Rīgas domes priekšsēdētāja ieskatā arī Latvija ir spējīga pati risināt šo jautājumu, pat neskatoties uz to, ka "saskaramies ar nacionālās kārts izspēlēšanu".

"Krievu esība ES ir tas aktīvs, kas ļauj pozitīvi skatīties uz nākotni, cerot, ka starptautiskās attiecības būs labas," sacīja Ušakovs.

Kā ziņots, konferencē šodien tiek spriests par krieviem ārpus Krievijas un attiecībām ar ASV. Pasākums pulcēs viedokļu līderus no Krievijas, ASV un citām valstīm.

Pirmajā dienas pusē paredzēts pievērsties galvenajai konferences tēmai Krievi Rietumos, uzklausot Mūsdienu attīstības institūta (Krievija) sagatavoto ziņojumu, kuru prezentēs tā līdzautors Igors Jurgens, kā arī referātus par saistītām tēmām no Latvijas, Krievijas un Norvēģijas ekspertiem.

Konferences otrā daļa būs veltīta ASV un Krievijas attiecībām.

 

Top komentāri

Muļķības
M
Atceramies - "maršals žukovs - Kas par to, ka daudzi karavīri gāja bojā? Bābas vēl sadzemdēs" 30 - gados, kad iznīcināja ne tikai cittautiešus, Gulagus, Sibīrijas nometnes, "zemūdeni "kursk", kuru neglāba kaut kādu noslēpumu dēļ, Černobiļu, kad netika ziņots par avāriju, paziņoja tikai tad, kad čctas valstis sacēla trauksmi , Nord -ost., Beslanu, māju spridzināšu pirms Čečenijas otrā kara utt.utt., utt. Tajā valstī cilvēka dzīvībai nekad nav bijusi nekāda vērtība. Tikai ko viņš ir iecerējis? Cīnīties par lielu krievijas iedzīvotāju iepludināšanu Latvijā?
Marina
M
Krievi varbūt dzīvo Eiropā, bet Eiropa tomēr cenšas distancēties no viņiem. Prakse un vēsture rāda, ka kritiskos brīžos tikai niecīgs personu skaits ir gatavi civilizētai dzīvei Eiropā, pārējos viegli pierunāt uz jebkurām muļķībām. Vai tad bija problēmas saaicināt visus uz referendumu? Tikko "ruskij mir" aicinās katru darboties pēc iepriekš klusi un neuzkrītoši nodotām instrukcijām, tā antiņi atkal varēs plēst matus un gausties - "nu, kā tā var?" Tā kā nevajag, Nil, censties te ar savu "īpašo vietu" Eiropā. Pārsvarā visi zina un saprot to pat labāk par Tevi pašu.
Apčidrinskis
A
Krievijas pilsoņi ES ir Trojas zirgs un Pandoras lāde- divi vienā! Turklāt vēl specifiskā agresīvā mentalitāte gan sadzīvē, gan uz ceļiem. Likumu ignorēšana, nerunājot nemaz par elementāru ētiku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē