Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vējonis: Janvāra barikāžu kopības uguns vienmēr stiprinās mūsu valsti un tautu

Katra gada 20. janvāris – 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres diena – ir laiks, kas mums vienmēr atgādinās – savas valsts brīvību esam izcīnījuši vienoti pret svešu varu un lejot asinis. Mēs zinām brīvības cenu, paziņojumā norāda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Esmu pārliecināts, ka janvāra barikāžu kopības uguns vienmēr stiprinās mūsu valsti un tautu. Tā vienmēr apliecinās mūsu bērniem un bērnubērniem mūsu tautas drosmi un varonību, kailām rokām stājoties pretim tankiem un ar ieročiem bruņotiem specvienības OMON kaujiniekiem. Pašaizliedzība, vienotība, dzimtenes mīlestība un gatavība vienmēr iestāties par savu valsti ir vērtības, kuras mēs ar savu rīcību kā piemēru varam ieaudzināt savos bērnos un jauniešos," uzsvēra Vējonis.

"Šodien, 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres dienā, kā ik gadu plecu pie pleca Doma laukumā pie ugunskuriem stāvēs cilvēki, kuri paši piedalījās šajos notikumos. Bet viņiem blakus atmiņu stāstos klausīsies jaunieši. Šodien mūsdienu Latvijā aug jauna paaudze, kurai ir zināšanas un prasmes, kā aizsargāt mūsu Latviju. Jo tikai tad Latvijai būs nākotne, ja arī pēc desmit, divdesmit un simts gadiem šeit dzīvos un strādās cilvēki, kas pat visgrūtākajos brīžos nebaidīsies iestāties par mūsu Latviju," paziņojumā pauda prezidents. 

"Lai mums pietiek drosmes, pašaizliedzības un vienotības vienmēr iestāties par savu valsti un tautu! Lai vienmēr mūsu sirdīs dzīva barikāžu aizstāvju – Latvijas varoņu – piemiņa!"

Top komentāri

Apčidrinskis
A
Frāzes. "Viņa gaišais tēls mūžam dzīvos mūsu sirdīs". Tukša muldēšana. Ne jau tādu valsti bijām iedomājušies, ejot uz barikādēm. Ne tādu nabadzību, ne tādu neatkarību. P.S. Uz barikādēm biju pie Ministru padomes, kas tagad ir mani lielākie ienaidnieki.
sabojāja garīgo
s
Skaista ,saulaina ziemas svētdiena,bet te šitais ar savu sacerējumu.
Neslāvs
N
Ej labāk "ieraut" !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē