Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ViA rektors: Valdība pirmajās 100 dienās strādājusi pārsteidzoši labi

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdība pirmajās 100 dienās ir strādājusi pārsteidzoši labi, uzskata Vidzemes Augstskolas (ViA) rektors, profesors Gatis Krūmiņš. Pēc eksperta teiktā, valdības veidošanas laikā sabiedrība bijusi soli no ārkārtas vēlēšanām, jo valdības veidošana bijusi ļoti sarežģīta, un bijusi skepse par tās dzīvotspēju.

"Valdība strādā pārsteidzoši labi. Pārsteidz, ka dažādu politisko partiju pārstāvji spēj kompleksi strādāt, reģionālo reformu skatot kontekstā ar izglītības un satiksmes jautājumiem. Vecās valdības nespēja to izdarīt, bet, jaunajiem atnākot, karte ir uz galda," komentēja Krūmiņš.

Lai arī pašvaldības lielākoties pretojas jaunajai administratīvi teritoriālajai reformai, ViA rektors pārliecināts, ka tai jānotiek, turklāt pieņemot lēmumu valsts līmenī, jo,

ļaujot rīkot iedzīvotāju referendumus, pašvaldību Latvijā varētu kļūt vēl vairāk.

Tāpēc, pēc viņa domām, jaunā valdība, lai arī bez politiskās pieredzes, jāuzteic par politisko drosmi.

"Arī Rīgā ir sakustējies ledus. Varbūt tā ir sakritība, bet par problēmām runāja daudzus gadus, un tagad - kur pakustina, tur brūk," Krūmiņš slavēja valdības ministru paveikto arī attiecībā uz iespējamām nelikumībām Rīgas pašvaldībā un tās uzņēmumos.

Uzslavu pēc profesora teiktā pelnījis arī Kariņš, kurš sevi labi pozicionējis arī Eiropas Parlamentā, kā arī koalīcijas politisko spēku spēja vienoties par nākamo Valsts prezidentu.

"Pieliekot savu darvas karoti - valdības rīcības plāns ir ārkārtīgi nekonkrēts, tajā trūks rezultatīvo rādītāju, skaitļu," komentēja ViA rektors.

Jau vēstīts, ka šodien pēc valdības sēdes Kariņš informēs par viņa vadītās valdības paveikto pirmajās 100 dienās. Tāpat Kariņš iecerējis informēt par valdības turpmākajām prioritātēm.

Saeima Kariņa veidoto valdību apstiprināja šā gada 23. janvārī.

Top komentāri

???
?
Nevar piekrist rektoram, ka konkrētu ciparu neesamība ir slikti. Tieši otrādi, tie visu laiku bija, bet neviens tos nepildīja. Ir jādara darbs un rezultāts neizpaliks. Pie tam ministrijās ierēdņiem nav kapacitātes (proti zināšanu un apņemšanās) sasniegt rezultātus, jo tur viņi saskata sev draudus. Tāpēc jaunie ir vēl vairāk uzteicami par apņemšanos un darbiem.
melnais humors
m
Ja nu ir kas pārsteidzošs, tad tas ir rektora sulainiskums.
Raimonds
R
Rektors savā reklāmraksts demonstrē vājās zināšanas, vai arī cenšas nopelnīt plusiņus kāda politiķa acīs. Slavēt ir korekti par paveiktiem darbiem un rezultātiem, bet tādu taču nevienā jomā nav. ATR uzsākt nav māksla. Ja rektoram būtu vismaz minimāla izpratne par pašvaldību funkcijām, tad viņš zinātu, ka ATR piedāvājums ir ļoti vājš.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē