Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Viņķele: Brīvdienās novērotas pozitīvas tendences Covid-19 izplatības statistikā

Aizvadītājās brīvdienās Latvijā bija vērojamas pozitīvas tendences Covid-19 izplatības statistikā, otrdien preses konferencē vērtēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pēc politiķes vārdiem, brīvdienas parādīja dažas iepriecinošas tendences, no kurām viena bija tas, ka pēdējās diennakts laikā netika konstatēts neviens jauns Covid-19 inficētais. Tikpat būtiski vērtējams arī tas, ka trīs dienas pēc kārtas slimnīcā netika ievietots neviens ar Covid-19 sasirgušais, uzsvēra ministre.

Ministre atzīmēja, ka patlaban Covid-19 inficēšanās līkne samazinās lēzeni, kas, viņasprāt, apliecina, ka Latvijas sabiedrībā ierobežojumi, iespējams, netiek ievēroti pilnā apmērā.

Raugoties uz citu valstu pieeju, ministre minēja Spāniju un Somiju, piebilstot, ka, viņasprāt, Somijas pieeja "šķiet simpātiskāka". Viņa izteicās, ka Latvijā, līdzīgi kā Somijā, līdz ar ierobežojumu mīkstināšanu tikšot domāts, kā ierobežojumu mīkstināšanu atainot vizuāli.

Ministre uzsvēra, ka noteikti ierobežojumi saglabāsies neatkarīgi no dažādiem apstākļiem, piemēram, prasība pēc regulāras roku dezinfekcijas un distances ievērošanas, tostarp veikalos un pasākumos. "Lai cik plats vai šaurs būs tas solis, jāapzinās, ka tas var tikt koriģēts abos virzienos," pauda ministre.

Vēlāk sociālajos tīklos ministre precizēja, ka kontakti pirms pulcēšanās netiks vākti. "Nav nekad bijis paredzēts, neko tādu arī nebiju domājusi," skaidrojusi ministre, "ierobežojumu mīkstināšana par pulcēšanos būs tādā apjomā, lai gadījumā, ja kāds būs inficējies, epidemiologi ātri varētu apzināt informāciju par kontaktpersonām."

Vaicāta par 4x4 pieejā iekļauto ideju ierobežojumu noteikšanai vērtēt "kopējo sabiedrības drošību, tostarp arī pasākumu kontroles iespējas, un sabiedrības psiholoģisko labklājību un noturētspēju" un kā to mērīt, ministre izteicās, ka tas līdz šim nav darīts pietiekamā apmērā, bet, lai to darītu, "ir jājautā viedoklis tiem, kuri spēj izveidot tieši dizainu", piemēram, sociālajiem antropologiem, kuri spētu veikt sabiedrības noskaņojuma pētījumus vai socioloģiskās aptaujas.

"Pretējā gadījumā mēs riskējam pieņemt ierobežojumus, kurus sabiedrība varētu neņemt pretī," sacīja Viņķele.

"Ceturtdienas valdības sēde būs atbildīgu un izsvērtu jautājumu sēde," sacīja Viņķele, atgādinot, ka tiks skatīts jautājums par ārkārtējās situācijas pagarināšanu, kā arī ierobežojumu pārskatīšanu.

Viņķele iepriekš tika stāstījusi, ka turpmāko ierobežojumu mīkstināšanu valdība vērtēs atbilstoši četriem parametriem četru nedēļu laika posmā.

Kā ziņots, pēdējās diennakts laikā nav reģistrēts neviens Covid-19 saslimšanas gadījums, kamēr kopumā testi veikti 686 personām, bet viens saslimušais stacionārā miris.

Aizvadītajā diennaktī stacionārā mirušais Covid-19 pacients bija vecumā no 85 līdz 90 gadiem. SPKC informē, ka pacientam bijušas vairākas hroniskas saslimšanas.

Latvijā kopumā līdz šim veikti 66 150 izmeklējumi, saslimušas 896 personas un 348 izveseļojušās, bet 17 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionēti pacienti ar Covid-19. Tomēr līdz šim stacionāros ievietoti 33 pacienti - 29 pacienti ar vidēji smagu, savukārt četri pacienti ar smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 98 pacienti.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Edvins Eglitis
Nesen publicets lielaka dala pacientiem kuriem konstatets Covid-19 genoma elpcelos pec RT-PCR metodem ir ari anti-Covid antivielas asinis!!!! Tas nozime Covid ir apgajis ar lielu loku visas kontroles pasakumus. VM Vinkelle grib loti ticet Kontroles pasakumi ir lietderigi lai but pamats tas turpinat. Bet istenibaa Vinkelle un SPKC neko nekontrole. Vinkelle un SPKC totali ignore faktu ka si sezonas respiratorijas virus ir beidzies victicimak aprila vidu un TAMDEL jauninficeto Covid skaits nolidzinajies.. Ta ir nepiedodama arrogance. Nedaudz vecie ar nearstejamam hroniskam slimibam priekslaicigi nomira. Man viniem zel bet kapec jagremde visu valsti si cilveka del? 99% Latvijas iedzivotajiem Covid infekcija ir nozimigs ziemas respiratorijas iekaisums. pedejos 3 gados 252 nomira no gripa virusa komplikacijam. Kapec nebija histerija? Latvija 5 X vairak varetu nomirt no Covid-19 SOGAD un tas nesasniegtu Gripa virus nopelniem.
Liene
L
Pilnībā piekrītu Edvīnam! Mūsu prātus bombardē ar to covid un slēpj patieso informāciju, kādēļ tas viss teātris, izrāde tiek rīkots? ar vienu mērķi, lai straujakiem soļiem virzītos pretī bezkontakta naudas darījumiem un pēc tam vēlāk čipošanai....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē