Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ZZS: Partiju politiskās ambīcijas valdības veidošanā neļauj risināt sabiedrībai aktuālo

Jaunās valdības veidotājiem jānoliek malā ambīcijas un portfeļu dalīšana, vienojoties par kopīgu darbu, lai risinātu sabiedrībai aktuālus jautājumus - energoresursu krīzi un pārmērīgi straujo cenu kāpumu, par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pozīciju aģentūru LETA informēja partiju apvienības pārstāve Dace Kārkliņa.

Jau vairākas nedēļas izpildvaras darbs ir nostādīts "nogaidīšanas režīmā", tādējādi netiek pievērsta uzmanība "elektrības un apkures cenu nekontrolētajam pieaugumam, pārtikas un citu preču, kā arī pakalpojumu izmaksu kāpumam", uzsver ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis.

"Dzīves dārdzība sasniegusi daudziem Latvijas cilvēkiem nepieņemamus apjomus. Tā vietā, lai meklētu risinājumus, kā to novērst un kā kompensēt izmaksu kāpumu mazaizsargātākajām iedzīvotāju grupām, partijas turpina demonstrēt savas politiskās ambīcijas un nodarboties ar jaunu amatu veidošanu valdībā," norāda Valainis.

ZZS norāda, ka "Jaunās vienotības" (JV) un "Apvienotā saraksta" (AS) pārstāvji ilgstoši nespēj vienoties ne par darāmajiem darbiem, ne atbildības jomu sadali jaunajā valdībā. Valainis akcentē, ka valdības veidotāji turpina tirgošanos par amatiem, radot arvien jaunus krēslus - vispirms jaunu ministra amatu, tad arī ministra biedra amatu. Tai pašā laikā diskusijas par valdības veicamajiem uzdevumiem ir palikušas otrajā plānā, norāda politiķis.

"Viss norāda uz to, ka JV līderis Krišjānis Kariņš par katru cenu vēlas saglabāt savu premjera posteni, savukārt AS pārstāvji ir gatavi valdības amatu dēļ nodot iepriekš pausto apņemšanos vispirms vienoties par darāmajiem darbiem un tikai tad dalīt ministrijas," uzskata ZZS frakcijas vadītājs.

Saeima pašlaik sagaida no valdības nākamā gada valsts budžeta projektu un ir gatava sākt nopietnas diskusijas par to, kā risināt esošās problēmas tautsaimniecībā. ZZS pārstāvji reizē norāda, ka Latvijai nāksies uzsākt nākamo gadu ar tā saukto tehnisko budžetu, ko esošajā ekonomiskajā situācijā "nevaram atļauties".

"Pie šāda rezultāta novedušas valdības veidotāju savtīgās intereses un vēlme sacensties par varu, kas tiek stādīts augstāk par valsts un iedzīvotāju vajadzībām. (..) Kariņa līdzšinējā haotiskā un neprofesionālā darbība nesniedz pārliecību, ka viņa vadībā Latvijai izdosies pārvarēt ekonomisko krīzi, panākt izaugsmi un ikviena Latvijas cilvēka labklājības kāpumu," pauž Valainis.

Kā ziņots, saglabājoties arī neatrisinātiem jautājumiem, tomēr iezīmējusies vismaz daļēja AS un JV vienošanās par atbildības jomu sadalījumu topošajā valdībā. Pašlaik cita starpā notiek virzība uz valdības deklarācijas veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē