Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Politico: ASV, iespējams, piegādājušas Ukrainai vairāk ieroču, nekā paziņots publiski

Vašingtonā pastiprinās spekulācijas, ka ASV ir piegādājušas Ukrainai vairāk ieroču, nekā publiski paziņojusi prezidenta Džo Baidena administrācija, raksta izdevums "Politico".

"Piektdien augsta Pentagona amatpersona sacīja, ka ASV jau kādu laiku slepeni piegādājušas ukraiņiem liela ātruma pretradaru raķetes, ko izmanto, lai mērķētu uz radaru sistēmām," vēsta "Politico".

"Politico" piemin dokumentu, ko administrācija nosūtījusi Kongresam, kurā uzskaitīts, kas iekļauts jaunākajā 775 miljonu dolāru palīdzības paketē Kijivai, vienlaikus norādot, ka piegādes neaprobežojas ar sniegto sarakstu.

"Politico" atsaucas uz diviem informētiem avotiem, kas sacījuši, ka Vašingtona 19.augusta ieroču paketē ir iekļāvusi augstas precizitāte vadāmos šāviņus "Excalibur", lai gan administrācija to publiski nav paziņojusi.

Izdevums arī citē divus bijušos ASV īpašo uzdevumu spēku kareivjus, kuri sacījuši, ka nesenie Ukrainas spēku uzbrukumi Krievijas objektiem Krimā bija tāla darbības rādiusa raķešu triecienu rezultāts. Bet ukraiņiem nav raķešu ar tādu darbības rādiusu, lai varētu trāpīt Novofedorivkas aviobāzei Krimā - vismaz tās nav Kijivai publiski nodoto ieroču sarakstā.

"Politico" pieļauj - uzsverot, ka tās ir tikai spekulācijas -, ka ASV varētu būt slepeni nodevušas Ukrainai armijas taktisko raķešu sistēmu (ATACMS), kuras darbības rādiuss ir ap 300 kilometriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē