Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Amatpersona: Irāna nav aizvērusi durvis sarunām par kodolvienošanos

Irāna nav aizvērusi durvis sarunām par risinājumu domstarpībām, kas radušās saistībā ar 2015.gadā noslēgto kodolvienošanos ar pasaules lielvarām, pirmdien paziņojis Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Abass Musavi.

2015.gadā parakstītās vienošanās mērķis bija garantēt, ka Irānas kodolprogramma tiek īstenota tikai un vienīgi civiliem mērķiem.

Vienošanos ar Irānu parakstīja ASV, Francija, Krievija, Lielbritānija, Ķīna un Vācija, taču 2018.gadā Savienotās valstis no tās izstājās un atjaunoja sankcijas pret Teherānu, kas savukārt pakāpeniski atkāpusies no vienošanās nosacījumu izpildes.

Musavi sacīja, ka tas, vai Irāna vēl vairāk atkāpsies no vienošanās, būs atkarīgs no pārējo valstu rīcības un no tā, vai vienošanās ietvaros tiks ievērotas Irānas intereses.

Jau vēstīts, ka Lielbritānija, Francija un Vācija ir iedarbinājušas strīdu izšķiršanas mehānismu, ko paredz kodolvienošanās un kas teorētiski var novest pie ANO sankciju atjaunošanas Irānai.

Musavi sacīja, ka Irāna joprojām ir vienošanās dalībniece un Eiropas valstu apgalvojumi, ka Irāna pārkāpj vienošanās nosacījumus, ir nepamatoti.

Viņš uzsvēra, ka durvis uz sarunām joprojām ir atvērtas.

Lielbritānija ir izteikusies, ka kodolvienošanos varētu aizstāt "Trampa vienošanās", un Francija ir aicinājusi paplašināt sarunas, lai izkļūtu no krīzes ASV un Irānas attiecībās.

Musavi pavēstīja, ka Teherāna noraida ideju par "Trampa vienošanos".

Irānas amatpersonas ir izteikušās, ka Trampam nevar uzticēties, tādēļ šādam līgumam nebūtu nekādas vērtības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē