Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Blinkens: Militāro palīdzību Ukrainai sniedz vairāk nekā 40 valstis

Tiešu atbalstu Ukrainai aizsardzības jomā sniedz vairāk nekā 40 valstis, paziņoja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens saistībā ar jaunu ASV ieroču un munīcijas paketi Ukrainai.

"Palīdzība drošības jomā no ASV puses, kā arī no vairāk nekā 40 sabiedroto un partneru puses turpina stiprināt Ukrainas pozīcijas tās neatkarības, suverenitātes un teritoriālās integritātes aizsardzībā," teikts Blinkena paziņojumā.

Valsts sekretārs atzīmēja, ka tas veicina Ukrainas uzvaras nodrošināšanu kaujas laukā, kā arī tās pozīciju nostiprināšanu pie sarunu galda.

Blinkens arī atgādināja, ka ASV un citas valstis ir ieviesušas spēcīgas sankcijas pret Krieviju, pastiprinājuši atturēšanu un NATO aizsardzību alianses austrumu flangā, un snieguši "vēsturiska līmeņa militāro un citādu palīdzību Ukrainai", kas drosmīgi aizstāv savu teritoriju un brīvību.

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja par jaunu ieroču un munīcijas paketi Ukrainai, sarunā ar prezidentu Volodimiru Zelenski vēlreiz apliecinot Vašingtonas atbalstu Kijivai.

Viena miljarda dolāru vērtā ieroču pakete ietver vairāk artilērijas, pretkuģu aizsardzības sistēmas un munīciju artilērijai un modernajām raķešu sistēmām, ko Ukraina jau izmanto, sacīja Baidens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē