Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Borels: Tikšanās par Irānas kodolpakta atdzīvināšanu iespējama šonedēļ

Tikšanās par Irānas kodolpakta atdzīvināšanu varētu notikt jau šajā nedēļā, pirmdien pavēstīja Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

 "Bija plānots, ka tikšanās notiks pagājušās nedēļas beigās Vīnē, bet tas nebija iespējams. Ir iespējams, ka tā varētu notikt šajā nedēļā," preses konferencē Santanderā, Spānijā, sacīja ES augstākais diplomāts.

Šomēnes pēc vairāk nekā gadu ilgušām sarunām, kuras koordinēja Borels un viņa komanda, ES iesniedza vienošanās projektu, ko tā raksturoja kā galīgo.

Dokuments paredz kodolpakta atjaunošanu pilnā apmērā, tajā atkal iekļaujot ASV.

Sarunas ir turpinājušās pietiekami ilgi, un tagad ir sasniegts pagrieziena punkts, sacīja Borels.

"Ir saņemta irāņu atbilde, ko es uzskatu par saprātīgu, lai to nodotu Savienotajām Valstīm," viņš skaidroja.

"Savienotās Valstis oficiāli vēl nav atbildējušas. Bet mēs gaidām uz viņu atbildi, un es ceru, ka šī atbilde ļaus mums pabeigt sarunas. Es tā ceru, bet es jums to nevaru garantēt," norādīja Borels.

ASV 2018.gadā Trampa administrācijas laikā izstājās no 2015.gada starptautiskā kodolpakta, neraugoties uz to, ka Irāna vienošanās prasības ievēroja, kā arī noteica Teherānai smagas ekonomiskās sankcijas.

Reaģējot uz šiem Vašingtonas soļiem, Irāna 2019.gadā sāka atvirzīties no pakta prasību ievērošanas. Irāna veikusi urāna bagātināšanu, radot bažas, ka tā pietuvojusies kodolieroču ražošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē