Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Eksperti: Ugunsgrēku dēļ Austrālijas tūrisma nozare zaudēs vairākus miljardus dolāru

Austrālija zaudēs vairākus miljardus dolāru tūrisma nozares ienākumos, jo plašo ugunsgrēku dēļ liels skaits ārvalstu tūristu atceļ savus ieplānotos ceļojumus uz valsti, prognozē Austrālijas Tūrisma eksporta padome (ATEC).

To tūristu skaits, kas rezervē ceļojumus uz Austrāliju, kopš septembra, kad sākās postošie ugunsgrēki, samazinājies par 10 - 20%, un šis kritums valsts ekonomikai šogad radīs aptuveni 4,5 miljardu Austrālijas dolāru (2,8 miljardu eiro) zaudējumus, vēsta ATEC.

"Ārvalstu tūristi atceļ savus ceļojumus, ņemot vērā bažas par gaisa kvalitāti, drošību un ietekmi, ko uz tūrisma piedāvājumiem rada šie ugunsgrēki, kā arī ņemot vērā skaidrības trūkumu, cik ilgs laiks būs nepieciešams mūsu valsts atlabšanai," norāda ATEC izpilddirektors Pīters Šellijs.

Viņš uzsver, ka Austrālijas tūrisma nozarei un valdībai steidzami nepieciešams izplatīt paziņojumus, ka lielu daļu nozīmīgo tūrisma galamērķu ugunsgrēki nav skāruši.

Postošajos ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši vismaz 28 cilvēki, tūkstošiem cilvēku palikuši bez mājām un tūkstošiem citu vairākkārt nācies evakuēties.

 

Top komentāri

Pareizaissecinājums
P
Labs iegansts beidzot savest kārtībā ugunsdrošības sistēmu.
Pateicoties zaļprātiņiem
P
https://www.spectator.co.uk/2020/01/fight-fire-with-fire-controlled-burning-could-have-protected-australia/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Tuvo Austrumu šahs

Iepriekšējās nedēļas beigās pasaules uzmanība bija piesaistīta Irānas "atriebes akcijai" – triecienam pa Izraēlu –, atbildot uz pēdējās iepriekš veikto uzlidojumu Irānas konsulātam ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē