Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ES komisārs atzīst kļūdas ekonomiskās krīzes risināšanā

Eiropas Savienības (ES) ekonomikas komisārs Pjērs Moskovisī trešdien atzinis, ka "fundamentālas kļūdas", kas pirms desmit gadiem tika pieļautas finanšu krīzes novēršanā, ir saasinājušas blokā pastāvošās politiskās pretrunas.

"Politiskā spriedze, ko piedzīvo Eiropa, manuprāt, ir tiešs rezultāts tam, kādā veidā Eiropas Savienība un dalībvalstis risināja ekonomisko krīzi," Parīzē notiekošā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) foruma kuluāros norādīja Moskovisī.

Viņš atzina, ka pieļautas divas "fundamentālas kļūdas" - ekonomisko lēmumu pieņemšanas efektivitāte tika stādīta augstāk nekā lēmumu pieņemšana pārstāvnieciskās demokrātijas ceļā un netika gādāts par visneaizsargātāko pilsoņu aizsardzību.

Komisārs piebilda, ka, vēl būdams Francijas finanšu ministrs, viņš esot atzinis paša lomu "aktīvā Eiropas ekonomiskās pārvaldības stiprināšanā".

Moskovisī pauda nožēlu, ka tolaik pieņemtie lēmumi "radīja iespaidu, ka tos pieņēmuši eksperti, nevis politiķi".

Tajā pašā laikā komisārs asi nosodīja Itālijas jaunās valdības "eiroskepticismu un ksenofobiju".

"Itāļi ir (..) izvēlējušies pārliecināti eiroskeptisku un ksenofobisku valdību, kas imigrācijas un budžeta jautājumos vēlas atbrīvoties no saviem Eiropas pienākumiem," uzsvēra Moskovisī.

Viņš jau iepriekš aizkaitinājis Romu, paziņojot, ka tai esot jāpasaka patiesība itāļu tautai par nepieciešamību ievērot stingru finanšu disciplīnu.

 

Top komentāri

yea
y
Nu "Diena" taču varētu kaut ko uzrakstīt par Franciju. Ne katru dienu taču notiek šādi brīnumi. Iekšlietu ministrs demisionē. Prezidents demisiju nepieņem, liek iekšlietu ministram turpināt strādāt. Nākamdien no rīta premjerministrs pārņem no iekšlietu ministra viņa pienākumus, bet prezidenta pilī par to nekā nezina. Nabaga korespondents tiešraidē bija spiests trīs reizes visu atkārtot, jo raidījuma vadītājs nespēja noticēt savām ausīm. Bet ko nu... "Diena" nav rakstījusi par Makrona palīgu skandālu. "Diena" nav rakstījusi par Makrona čomiem laupītājiem ar nolaistām biksēm. "Diena" vispār neko nepamana.
Vienotībai fiasko
V
Tas viss, vecīt, ir par vēlu. Arī noziedznieks atzīst vainu tiesā, bet par vēlu, cietumā jāiet. Dombrovskis, Vilks, Ašeradins, Rimševičs, Āboltiņa, Pabriks, tie visi ir Vineotības cilvēki, kas grāva Latvijas ekonomiku. Un vēlētājs to sestdien apstiprinās. Būs JKP un KPV cilvēki valdībā
skats no malas
s
Eiropa gatavojas Eiroparlamenta vēlēšanām. Pēc Brexita lielākās ES valstis ir Vācija, Francija un Itālija. Itālijā eiroskeptiskā pretimigrācijas Līga, kurai Eiroparlamentā bija vien 5 vietas, tagad varētu gūt 29 vietas (6 reizes vairāk). Eiroskeptiskā 5 zvaigžņu kustība varētu palielināt savu pārstāvniecību no 17 līdz 25 vietām (tātad eiroskeptiķi Itālijā var gūt 54 vietas no 72). Francijā Nacionālās Apvienības (Lepena) reitings ir 21%, viņas sabiedrotājiem 6%, eiroskeptiskajiem galēji kreisajiem 15% (eiroskeptiķiem kopā 42%). Vācijā AfD 18,5%, Linke 11,5%. Brisele sāk nervozēt, gaidot Eiroparlamenta vēlēšanas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē