Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FDA: J&J vakcīnai ir augsta efektivitāte pret smagas formas Covid-19

Uzņēmuma Johnson & Johnson (J&J) izstrādātās vakcīnas efektivitāte, lai novērstu smagas formas Covid-19, arī Dienvidāfrikas un Brazīlijas paveidus, ir augsta, teikts trešdien izplatītajos ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes (FDA) dokumentos.

Plašos klīniskos pētījumos vakcīnas efektivitāte pret slimību smagā formā ASV bija 85,9%, Dienvidāfrikā 81,7%, bet Brazīlijā 87,6%.

FDA neatkarīgā ekspertu grupa tiksies piektdien, lai spriestu par vakcīnas rezultātiem, un sagaidāms, ka drīz pēc tam tiks dota atļauja ārkārtas pielietojumam.

Līdz ar šo lēmumu cīņā ar pandēmiju ASV, kur ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 500 000, tiks izmantotas jau trīs vakcīnas.

Eksperti uzskata, ka J&J vakcīna būs svarīgs instruments, kaut arī tās efektivitāte pret vidēji smagas formas Covid-19 bijusi zemāka nekā Pfizer un Moderna vakcīnām, kas jau apstiprinātas lietošanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē