Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Geitss: Kriptovalūtas veicina nāvi

Kriptovalūtas visai tiešā veidā nes nāvi, spriedis informācijas tehnologīju giganta Microsoft līdzdibinātājs Bils Geitss, argumentējot, ka šie ir norēķinu līdzekļi, kurus izmanto, lai iegādātos narkotikas, piemēram, sintētisko opioīdu fentanilu.

Geitss vietnē Reddit noturētā jautājumu-atbilžu sesijā norādījis, ka "digitālo valūtu nodrošinātā anonimitāte nozīmē, ka tās ir saistītas ar terorisma finansēšanu un naudas atmazgāšanu", vēsta BBC. 

Atbildot uz kāda Reddit lietotāja jautājumu, ko viņš domā par kriptovalūtām un ar tām saistītajām tehnoloģijām, miljardieris izteicās, ka "šobrīd kriptovalūtas tiek izmantotas, lai iegādātos fentanilu un citas narkotiskās vielas, tāpēc var uzskatīt, ka tā ir tehnoloģija, kas ir vainojama cilvēku nāves gadījumos visai tiešā veidā."

"Galvenā kriptovalūtu īpašība ir anonimitāte. Nedomāju, ka tā ir laba lieta. Valdības spēja atklāt naudas atmazgāšanu, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un terorisma finansēšanu - lūk, tā ir laba lieta," pauda Geitss.

Tomēr daļa Reddit lietotāju un kriptovalūtas entuziastu Geitsu par viņa viedokli kritizēja, norādot, ka viņš par kriptovalūtu sfēru acīmredzami ir nepareizi informēts.

Jāatgādina, ka Geitss ne vienmēr tik kritiski izteicies par kriptovalūtām. 2014. gadā viņš, piemēram, norādījis, ka Bitcoin ir "labāks par valūtu", savukārt Geitsa un viņa dzīvesbiedres Melindas dibinātais fonds sponsorējis blokķēdes tehnoloģijas, kas ir pamatā visām kriptovalūtu transakcijām, attīstību Kenijas tirgotāju vajadzībām. Tāpat Microsoft pēta, kā blokķēdes principu izmantot IT tehnoloģiju digitālās identitātes verificēšanā, raksta BBC.

Top komentāri

Lat
L
Kriptovalūtas ir tikai maksāšanas līdzeklis, tad jau arī USD veicina nāvi, jo vairums ieroču pasaulē tiek tirgots par USD. Nāvi veicina smēķu ražotāji nevis eiro par kuriem pērk smēķus.
Kaspars
K
Sabiedrība pirks šo bezvērtīgo ciparu kombināciju, kamēr būs cerība nopelnīt. Darījumi noteikti apsīks, jo vērtība par tukšu gaisu ir kļuvusi pārāk dārga, lai vēl cerētu būtiski nopelnīt. Bitkoina sākotnējā vērtība 0,03 eiro ir krietni loģiskāka par decembra 17000 eiro.
kekso
k
šādi teksti veicina degradāciju un smadzeņu maspēju ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē