Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Igaunijas prezidents: Iecere rīkot "referendumus" okupētajās Ukrainas teritorijās liecina par Putina izmisumu

Plāni okupētajās Ukrainas teritorijās rīkot tā dēvētos referendumus par pievienošanos Krievijai liecina par Krievijas prezidenta Vladimira Putina izmisumu, paziņojis Igaunijas prezidents Alars Kariss.

"Tas ir Putina izmisums, kas viņam liek organizēt viltus referendumus. Ja šīs blēņas būtu filmas scenārijs, tas šķistu neticams, bet tas īstenībā notiek!" tviterī ierakstījis Kariss.

"Tas var dot iespēju piesegt militāro rīcību savās mājās, bet tas nekad nemainīs faktu, ka šīs zemes uz mūžīgiem laikiem pieder Ukrainai, un Ukraina atgūs visu savu teritoriju," piebildis Igaunijas prezidents.

Jau vēstīts, ka pašpasludinātās "Luganskas tautas republika" un "Doņeckas tautas republika" pirmdien paziņoja, ka 23.-27.septembrī rīkos referendumu par pievienošamos Krievijai. Par to pavēstīja pašpasludināto "republiku" vadoņi Leonīds Pasečņiks un Deniss Pušiļins.

Otrdien par šāda referenduma rīkošanu 23.-27.septembrī paziņoja arī Krievijas karaspēka okupētās Hersonas apgabala daļas okupācijas administrācija un okupētās Zaporižjas apgabala daļas okupācijas vara.

Šie paziņojumi izskanējuši pēc veiksmīga Ukrainas pretuzbrukuma, kas vainagojās ar okupēto Harkivas apgabala teritoriju atbrīvošanu.

Ukrainas Ārlietu ministrija, Centrālā vēlēšanu komisija un augstākās amatpersonas uzsvērušas, ka šiem tā sauktajiem referendumiem nebūs nekādu juridisku seku.

Plānus rīkot šādus "referendumus" nosodījušas daudzas pasaules valstis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē