Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ISW: Krievi varētu gatavot lielu uzbrukumu Luhanskas apgabalā

Uzbrukumi ar nelieliem spēkiem, ko Krievijas armija pēdējo dienu laikā Ukrainā īsteno frontes dienvidaustrumu sektorā Zaporižjas un Doneckas apgabalos, varētu būt mēģinājums Ukrainas spēkus turēt izstieptus frontes līnijā, lai galu galā radītu apstākļus lielam uzbrukumam ziemeļos Luhanskas apgabalā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Pēdējo dienu laikā krievi ar nelieliem spēkiem veikuši uzbrukumus frontes sektorā tieši uz dienvidiem no Zaporižjas, bet pēc tam Doneckas apgabala Vuhledarā.

Kā pieļauj ISW analītiķi, tie bijuši uzbrukumi uzmanības novēršanai un satraukuma radīšanai un ka lielāku uzbrukumu krievi varētu izvērst Luhanskas apgabala ziemeļos Svatoves-Kreminnas līnijā.

Par to liecina desanta daļu un 3.motorizēto strēlnieku divīzijas vienību izvietošana šajā līnijā, kā arī 2.motorizēto strēlnieku divīzijas un 1.tanku armijas daļu pārsviešana no Baltkrievijas uz turieni.

"Konvencionālo spēku masīvs frontē Luhanskas apgabalā ļauj izdarīt pieņēmumu, ka Krievijas armija šajā sektorā var gatavot apņēmīgas darbības ar ierobežotu uzbrukumu atbalstu citās vietās, kuru uzdevums būtu ukraiņu spēkus novirzīt un izkliedēt," norāda ISW.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē