Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izraēlas ministrs: Karš Gazas joslā neietekmē tirdzniecību ar arābu valstīm

Karš Gazas joslā neietekmē Izraēlas tirdzniecības attiecības ar arābu valstīm, un Izraēla var atļauties šī kara izdevumus, otrdien paziņoja Izraēlas ekonomikas ministrs Nirs Barkats.

Tirdzniecības attiecībās "nav nekādu pārmaiņu", Barkats sacīja žurnālistiem Abūdabī, kur notika Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) 13.ministru sanāksme.

"Lietas ir ļoti stabilas (..) Es domāju, ka vadība saprot, ka mums ir viens un tas pats mērķis - sadarboties mierīgā veidā," sacīja ministrs.

Atbildot uz jautājumu par Izraēlas ekonomiskajiem zaudējumiem kara dēļ, Barkats sacīja, ka tie var palielināt valsts parādu par 150-200 miljardiem šekeļu (38-51 miljardiem eiro).

"Tas nav kaut kas tāds, ko Izraēla nevarētu izturēt vidējā termiņā vai ilgtermiņā," sacīja ministrs.

Izraēlas valdība janvārī apstiprināja vēl 55 miljardu šekeļu (14 miljardu eiro) piešķiršanu kara izdevumu segšanai. Rezervistu mobilizācija un vietējo kopienu pārcelšana no rajoniem pie Gazas joslas un Libānas robežām ir radījusi problēmas ekonomikā. 

Barkats sacīja, ka karš Gazas joslā var palīdzēt Izraēlai palielināt militārās tehnoloģijas noietu. Viņš atzīmēja, ka par to ir "liela interese" no daudzu valstu puses, bet neprecizēja, vai starp tām ir arābu valstis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē