Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Junkers: Brexit ir laika un enerģijas izšķiešana

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers otrdien uzstāja, ka Eiropas Savienība (ES) ir darījusi visu, kas ir tās spēkos, lai nodrošinātu Brexit organizētā veidā.

Junkers sacīja, ka viņam ir bijis ļoti sāpīgi tik daudz laika EK prezidenta amatā tērēt, risinot jautājumus saistībā ar Brexit, kad "es esmu domājis tikai par to, ko šī savienība varētu darīt savu pilsoņu labā... laika un enerģijas izšķiešana," uzsvēra Junkers.

ES būtu jāsagaida, kad Lielbritānijas parlaments apstiprina jauno Brexit vienošanos, un tikai tad tas jāratificē, sacīja Junkers.

Paužot nožēlu, ka Lielbritānija plāno pamest ES, Junkers sacīja: "Vismaz mēs varam skatīties sev acīs un teikt, ka mēs esam darījuši visu, kas ir mūsu spēkos, lai panāktu, ka šī izstāšanās notiek organizētā veidā."

"Mums tagad ir jāseko līdzi notikumiem Vestminsterā ļoti cieši. Nav iespējams, nav iedomājams, ka šis parlaments ratificē vienošanos, pirms Vestminstera ir ratificējusi vienošanos," Junkers sacīja Eiropas Parlamentā Strasbūrā.

Kā ziņots, Lielbritānijas parlaments sestdien nobalsoja par priekšlikumu, saskaņā ar kuru parlaments nevar apstiprināt premjerministra Borisa Džonsona panākto Brexit vienošanos, kamēr parlamentā nav pieņemts vienošanās izpildes likums.

Parlaments pieprasīja, lai Džonsons atliek Brexit uz laiku, kamēr likumdevēji turpina izskatīt jauno vienošanos par valsts izstāšanos no ES.

Valdība vēlas, lai parlaments otrdien apstiprina pavadošo likumu paketi, kas ir jāratificē, lai notiktu Brexit.

Top komentāri

hmmm
h
Atvainojiet, bet Junkers visu pareizi pateica. Briti nolēma izstāties no ES, bet nekādi nespēj paši SAVĀ parlamentā nobalsot par jebkādu likuma tekstu, tai skaitā tādu, kas paredzētu bezvienošanās izstāšanos. Kāpēc Eiropas parlamentam būtu jāuzņemas britu darbi? Gribēja brīvību un patstāvību - še ņemiet, re ku ir. Ko trīs gadus muļļājaties un nespējat nosūtīt uz Briseli JEBKĀDU izstāšanās paziņojumu kas atbilstu LIELBRITĀNIJAS likumiem? Klauni.
Tenis
T
Ja kas, tad sis vecais dirsa, alkaholikis Junkers ar savu augstpratibu, lecigumu izprovoceja britus nobalsot par izstasanos no ES, jo briti vairakkart protesteja pret nekontroletu migraciju, tacu alkaholikis Junkers britus sutija uz poda, pat nesedas pie sarunu galda.
Oooo
O
Alkaš atkal elementā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē