Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kijeva: Donbasa atmīnēšanai būs vajadzīgas desmitgades

Donbasa atmīnēšanai būs vajadzīgas desmitgades, jo līdzās frontes līnijai atrodas tūkstošiem mīnu un nesprāgušu šāviņu, paziņojis Ukrainas Apvienoto spēku operācijas komandiera vietnieks Bohdans Bondars.

"Atmīnēšanas jautājumi tiks risināti desmitiem gadu, jo līdzās saskares līnijai ir tūkstošiem un simtiem tūkstoši mīnu un nesprāgušu munīcijas vienību. Krievija tur piegādā visu. Pirmkārt, tas ir nelikvīds, kas, iespējams tiek piegādāts ar mērķi utilizēt to Ukrainas zemē. Otrkārt, tur tiek izmantoti moderni paraugi, arī mīnas, kas ir aizliegtas ar starptautisko konvenciju," izdevumam Defense Express skaidroja Bondars.

"Dažās pozīcijās, kuras mēs esam atmīnējuši, burtiski dažos desmitos kvadrātmetru ir 300-400 mīnu. To vidū ir kājnieku un prettanku mīnas," viņš piebilda.

Donbasa okupētajos apgabalos daļa uzņēmumu nestrādā vai ir pilnībā iznīcināti, vai arī aizvesti metāllūžņos uz Krieviju, norādīja Bondars. Šahtu appludināšanas dēļ saasinājusies ekoloģiskā situācija.

Tā kā Krievija okupētajās teritorijās nav gatava ieguldīt līdzekļus reģiona attīstībā, "tas perspektīvā ir pilnīgi depresīvs rajons - neapdzīvots, bez rūpniecības, tāds, kurā ir ieroču un munīcijas pārbagātība," viņš piebilda.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai  piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas  finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Top komentāri

d e k o l o n i z ā c i j u
d
Pūķins ir kauna traips Krievijai. Tas prasīs paaudzes, lai no viņa radītā posta atbrīvotos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē