Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laikraksts: Prigožins sarunā ar Putinu kritizējis Krievijas militāro vadību

Krievijas algotņu organizācijas "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins privātā sarunā ar prezidentu Vladimiru Putinu paudis nopēlumu Krievijas militārajai vadībai, apgalvojot, ka frontē manāma slikta pavēlniecība un nemākulīgas darbības, vēsta amerikāņu laikraksts "Washington Post", atsaucoties uz vārdā neminētām ASV amatpersonām.

 

Oktobra sākumā avīze vēstīja, ka viens no Putina tuvākā loka cilvēkiem Krievijas līderim tiešā formā norādījis uz kļūdām un neveiksmēm karā pret Ukrainu. Tagad "Washington Post" norāda, ka šis cilvēks bijis Prigožins.

Par Putina pavāru dēvētais Prigožins Kremļa saimniekam sūrojies, ka Krievijas Aizsardzības ministrija pārmērīgi paļaujas uz "Vagner", bet nesniedz nepieciešamo finansiālo atbalstu kaujas uzdevumu veikšanai, teikts ASV izlūkdienestu ziņojumā, ko citē avīze.

Prigožins iepriekš kritizējis Krievijas armijas vadību arī publiski.

Tomēr ASV amatpersonas vērš uzmanību tam, ka Prigožins juties pietiekami ērti, lai Krievijas militārajai vadībai paustu nopēlumu, atrodoties privātos apstākļos.

Tā ir liecība, ka uz Krievijas zaudējumu fona Ukrainā Prigožina ietekme pieaug, skaidro laikraksts.

"Politiskā pozīcija, ko viņš ieņem, ir šāda: es esmu Jevgēņijs Prigožins. Esmu šeit, lai izstāstītu jums patiesību, un es izpildīšu savu darbu," sacīja ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

ASV izlūkdienests uzskata, ka Prigožina nesenā publikācija sociālajos tīklos, kurā "Vagner" karotāji žēlojas par pārtikas trūkumu, saistīta ar vēlmi vērst spiedienu pret Kremli, lai palielinātu finansējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē