Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Landsberģis Odesā: Krievijas karaspēks jāpadzen no Zaporižjas AES

Lai garantētu Zaporižjas atomelektrostacijas (AES) drošību un izvairītos no kodolkatastrofas Eiropā, nepieciešams pilnīgi padzīt no turienes Krievijas okupācijas spēkus ar starptautiskās sabiedrības un "labas gribas koalīcijas" palīdzību, trešdien paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, apmeklējot Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu.

Landsberģis tikās ar savu Ukrainas kolēģi Dmitro Kulebu, informēja Lietuvas Ārlietu ministrija.

"Tikmēr Maskavas režīms izmanto Zaporižjas AES kā šantāžas instrumentu un grūž visu Eiropu kodolbriesmās. Vienīgais veids, kā novērst katastrofu, ir izveidot starptautiski uzraudzītu drošo zonu Zaporižjas AES un padzīt no tās Krievijas okupantus. Domāju, ka starptautiska koalīcija palīdzētu izkļūt no šī strupceļa," ministrijas paziņojumā norādījis Landsberģis.

Vizītes laikā ministri apmeklēja arī Odesas ostu, kur tikās ar Odesas jūras tirdzniecības ostas vadību. Landsberģis sacīja, ka Lietuva konsekventi atbalsta centienus atjaunot Ukrainas eksporta ceļus, kas ir būtiski gan Ukrainai, gan reģioniem ārpus Eiropas. Pēc viņa vārdiem, bloķējot Ukrainas ostas, Krievija izmanto pārtikas trūkumu un badu kā ieroci.

"Šodien mēs pārliecinājāmies, ka vienošanās par Ukrainas graudu eksportu darbojas, neskatoties uz Krievijas mēģinājumiem manipulēt ar faktiem," sacīja Lietuvas ārlietu ministrs.

Landsberģis tikās arī ar Odesas apgabala militārās administrācijas vadītāju Maksimu Marčenko, kurš ministrus informēja par drošības situāciju Odesas apgabalā.

"Mēs labi saprotam, ka Ukraina cīnās par mūsu brīvību un drošību. Lietuva turpinās sniegt visa veida atbalstu un mobilizēt starptautiskās sabiedrības atbalstu Ukrainai," sacīja Landsberģis.

Trešdien Lietuvas ārlietu ministrs bija vizītē arī Moldovā, kur apliecināja Kišiņevai Lietuvas humāno un ekspertu atbalstu ceļā uz Eiropas integrāciju.

Landsberģis Moldovu un Ukrainu apmeklēja kopā ar Īrijas ārlietu ministru Saimonu Koveniju

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē