Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Libānas prezidents: Sprādzienu Beirūtas ostā izraisīja nolaidība vai raķetes trieciens

Postošo sprādzienu Libānas galvaspilsētas Beirūtas ostā izraisīja nolaidība vai raķetes trieciens, piektdien paziņoja Libānas prezidents Mišels Auns, vienlaikus noraidot aicinājumus veikt starptautisku izmeklēšanu par notikušo.

Sprādziens, kas laupījis dzīvību vairāk nekā 150 cilvēkiem un vismaz 5000 ievainojis, bija "nolaidība vai ārvalstu iejaukšanās ar raķeti vai bumbu", žurnālistiem sacīja prezidents.

Šī ir pirmā reize, kad kāda Libānas amatpersona pieļauj iespēju, ka sprādzienu izraisījis uzbrukums.

Varasiestādes iepriekš skaidroja, ka liesmas ostā aizdedzinājušas vairākas tonnas amonija nitrāta, kas noliktavā glabājušās vairākus gadus.

Libānas pilsoņi, tiesību aizstāvības organizācijas un ārvalstu līderi mudinājuši veikt starptautisku izmeklēšanu, lai nodrošinātu procesa objektivitāti, tomēr Auns šo iniciatīvu noraidīja.

Televīzijā pārraidītās intervijas gaitā atbildot uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata, ka starptautiska izmeklēšana patiesību varētu aizēnot, prezidents atbildēja: "Protams."

"Mērķis aicinājumiem par starptautiskas izmeklēšanas veikšanu ir atšķaidīt patiesību," vēlāk tviterī skaidroja prezidents.

Valsts galva aicināja "ātri panākt taisnību", solot, ka valdības izmeklēšanā netiks taupītas nedz augsta ranga amatpersonas, nedz ierindas darbinieki.

Viņš apstiprināja, ka jau šobrīd tiek nopratināti 20 aizdomās turamie.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē