Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Makrons vizītē Ēģiptē aicina uz starpreliģiju dialogu

Francijas prezidents Emanuels Makrons, noslēdzot trīs dienu vizīti Ēģiptē, otrdien ticies ar šīs valsts vadošajiem garīdzniekiem un aicinājis uz starpreliģiju dialogu.

Makrons un Ēģiptes koptu baznīcas galva Tavadross II tikšanās laikā uzsvēra, ka nepieciešams dialogs starp reliģijām.

Makrons pavēstīja, ka Parīzē notiks jauna konference, lai apsvērtu efektīvāku rīcību, bet plašāku informāciju nesniedza.

Kāds avots diplomātu aprindās Francijā atklāja, ka Parīzē plānots sarīkot forumu reliģiskajām minoritātēm Tuvajos Austrumos, bet sīkākus paskaidrojumus nesniedza.

Makrona un Tavadrosa II tikšanās notika Svētā Marka katedrālē Kairā, un Francijas prezidents apmeklēja arī blakus katedrālei esošo baznīcu, kurā 2016.gada decembrī islāma ekstrēmistu uzbrukumā tika nogalināti 29 cilvēki.

Francijas prezidents Kairā tikās arī ar Ēģiptes ietekmīgās sunnītu islāma institūcijas Al Azhar lielimamu Ahmedu al Tajebu. Viņi runāja par imamu apmācīšanu Francijā un cīņu pret reliģijas nepareizu uztveri, liecina Makrona kancelejas publiskotā informācija.

Savukārt Makrona un Ēģiptes prezidenta Abdelfataha as Sisi sarunu centrā pirmdien bija cilvēktiesību situācija Ēģiptē. Abu līderu atšķirīgais redzējums atspoguļojās kopīgajā preses konferencē, kurā Makrons norādīja, ka brīvību ievērošana ir nesaraujami saistīta ar stabilitāti, bet Sisi uzsvēra, ka Ēģiptes tautas prioritāte ir drošība.

Makrona vizītes laikā tika parakstīti aptuveni 30 līgumi par kopsummā miljardu eiro, tostarp līgumi transporta, izglītības un veselības aprūpes sektoros. Līgumi par ieroču iegādi netika parakstīti.

Pēc vizītes Ēģiptē Makrons dosies uz Kipru, kur notiks Eiropas Savienības (ES) dienvidu dalībvalstu samits par migrācijas un drošības jautājumiem.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Uz starp-reliģiju dialogu parasti aicina tie, kuriem nav pat nojausmas par to, kas īsti ir '' reliģija".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē