Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pabriks: Latvijas dalība ANO misijā Izraēlā stiprinās globālos miera uzturēšanas centienus

Saeimas ceturtdien akceptētā Latvijas dalība ANO misijā Izraēlā stiprinās globālos miera uzturēšanas centienus, norādījis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Saeima ceturtdien pieņēma lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" uz laiku līdz 2024.gada 1.maijam.

"Iesaiste šajā ANO misijā stiprinās Latvijas ieguldījumu globālajos ANO miera uzturēšanas centienos un ir nozīmīgs solis ceļā uz Latvijas dalību ANO Drošības padomē, kuras vēlēšanās Latvija izvirzījusi savu kandidatūru. Turklāt Latvijas pārstāvim misijas štābā tiks uzticēts nozīmīgs amats, kas apliecina mūsu karavīru augsto profesionalitāti un Latvijas bruņoto spēku atpazīstamību starptautiskā mērogā," uzsver Pabriks.

Atsaucoties misijas komandiera aicinājumu deleģēt Latvijas pārstāvi komandiera biroja vadītāja amatam, sākot ar 2022.gada 1.maiju misijas štābā Jeruzalemē, Izraēlā dienesta pienākumus veiks viens štāba virsnieks.

Atkarībā no drošības situācijas un operācijas vajadzībām nākotnē Aizsardzības ministrija, ja nepieciešams, var izskatīt iespēju palielināt Nacionālo bruņoto spēku kontingentu šajā misijā.

Starptautiskās miera uzturēšanas operācijas mērķis ir atjaunot un uzturēt starptautisko mieru un drošību, kā arī atturēt no agresijas vai citiem miera pārkāpumiem. Tajā iesaistītajam personālam nav tiesību piedalīties karadarbībā, izņemot gadījumus, kad tas nepieciešams pašaizsardzības nolūkā, teikts lēmuma projekta anotācijā.

Militārie novērotāji uzturas Tuvajos Austrumos, lai uzraudzītu pamieru, tā līgumus, novērstu atsevišķu incidentu saasināšanos un palīdzētu citām ANO miera uzturēšanas operācijām reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē