Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rezņikovs: Pretuzbrukums Hersonas apgabalā palēninājies lietainā laika dēļ

Ukrainas armijas pretuzbrukums valsts dienvidos Hersonas apgabalā palēninājies lietainā laika dēļ, intervijā amerikāņu telekanālam "Fox News" paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

"Mēs arī turpinām mūsu pretuzbrukuma kampaņu dienvidos. Tieši tagad zināmi laika apstākļi - es runāju par lietu - mūs palēnina. Bet mēs izmantojam taktiku soli pa solim, lai atgūtu mūsu ciemus, metru pa metram un kilometru pa kilometram, un mēs turpināsim to darīt," uzsvēris ministrs.

Kā norādījis Rezņikovs, viņš netic, ka krievi izvērsīs ielu kaujas Hersonā, jo tas viņiem nav izdevīgi.

"Jūs zināt, ka mēs kontrolējam visus tiltus pār Dņepru, izmantojot tādas amerikāņu sistēmas kā HIMARS, kā arī citas daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, tādas kā M270, 155 milimetru kalibra artilēriju. Tās ir mūsdienīgas NATO standartu sistēmas, piemēram, M777 no ASV. Viņiem palikt Hersonā - tas ir reāls risks, jo viņiem nebūs iespējas bēgt, kā viņi to izdarīja Harkivas virzienā, piemēram, Izjumā un citās pilsētās," piebildis ministrs.

Tikmēr Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs otrdienas vakarā pieļāvis, ka Hersonas atbrīvošana būs viena no sarežģītākajām šī kara kaujām. Kaut arī krievu okupācijas iestādes pilsētu pamet, bet vietējie iedzīvotāji tiek mudināti doties prom, Krievija turpina tur koncentrēt ievērojamus spēkus.

Pagaidām nav nekādu pazīmju, ka Krievijas karaspēks grasītos brīvprātīgi atdot Hersonu, izteicies Arestovičs.

Tajā pašā laikā operatīvais štābs "Dienvidi" nule paziņojis, ka Ukrainas armija Hersonas apgabalā atbrīvojusi vairāk nekā 90 apdzīvotās vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē