Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vācijas prezidents: Navaļnija indētāji atrodami tikai Krievijā

Pasaulei ir jāskatās uz Krieviju, lai atrastu noziedzniekus, kas saindēja opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, piektdien sacīja Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers.

"Tur tika pastrādāts noziegums, to pastrādājušie var tikt atrasti vienīgi Krievijā. Visneatliekamākie jautājumi tagad tiek adresēti valdībai Maskavā," intervijā mediju grupai Madsack sacīja prezidents.

Aicinot Krieviju viest skaidrību, Šteinmeiers arī sacīja, ka Vācijas valdībai tagad "koordinācijā ar Eiropas partneriem, vadoties no pēdējiem atklājumiem, ir jāizdara konkrēti secinājumi".

Tas, ka "opozīcijas un kritiskajām balsīm Krievijā tagad ir jābaidās par savu veselību un dzīvību ir smags slogs" Vācijas sadarbībai ar Krieviju, viņš piebilda.

Vienlaikus valdības preses sekretārs Štefens Zeiberts šodien atteicās atkārtot kancleres Angelas Merkeles agrākos izteikumus, ka Navaļnija lieta un gāzes vada Nord Stream 2 būvniecība ir jānošķir.

Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika Charite.

Kā trešdien pavēstīja Vācijas valdība, tagad iegūti neapgāžami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder Novičok grupai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē