Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Zelenskis: Ukraina un Rietumi vienādi raugās uz situācijas attīstību Krievijā

Ukraina un Rietumu partneri vienādi raugās uz situācijas attīstību Krievijā un zina, kā reaģēt, svētdien vakara uzrunā sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Kā sacīja Ukrainas līderis, svētdien vakarā viņš par pēdējiem notikumiem Krievijā runājis ar ASV prezidentu Džo Baidenu, Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un Polijas prezidentu Andžeju Dudu.

"Jo ilgāk turpinās Krievijas agresija, jo lielāku degradāciju tā izsauc pašā Krievijā. Viena no šīs degradācijas izpausmēm - tas, ka Krievijas agresija pakāpeniski atgriežas dzimtajā ostā," sacīja Zelenskis.

"Sarunās ar līderim mēs apmainījāmies ar vērtējumiem par to, kas notiek Krievijā. Mēs situācijas attīstību redzam vienādi un zinām, kā reaģēt," norādīja prezidents.

Zelenskis ar partneriem runājis arī par ukraiņu "aktīvajām darbībām" frontē.

"Es pateicos partneriem par sniegto atbalstu - tas ir ļoti būtisks un palīdz mūsu karavīriem virzīties uz priekšu. Šobrīd krievu okupanti cieš zaudējumus, kādi mums arī ir vajadzīgi. Katrs viņu zaudējums - tā ir brīvības ilgtermiņa nostiprināšana," sacīja prezidents.

Līderi arī runājuši par tālāko Ukrainas karaspēka nostiprināšanu. Zelenskis izteica partneriem pateicību par viņu izpratni attiecībā uz Ukrainas "tālas darbības vajadzībām".

"Īpaši esmu pateicīgs prezidentam Baidenam par sistēmu "Patriot" uzticamību. Runājām par mūsu artilērijas, MLRS un cita bruņojuma pastiprināšanu," piebilda Zelenskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē