Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SestDienas salons

Parunā ar sievietēm! © DIENA

Klīniskā psiholoģe Marija Ābeltiņa par Jēkabpils traģēdijas tipiskumu, par to, cik daudz sabiedrība uzzina par vardarbību ģimenē, un par to, vai iespējams vienoties par laimi.

Labāk rakstu nekā gludinu © DIENA

Dienas mūzikas recenzente Inese Lūsiņa (65) par aizliegumu spēlēt rokgrupā, sajūtām, uzzinot par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu, un par ideālo Latviju.

Krievija mēģinās vēl © DIENA

Ārpolitikas institūta direktors Kārlis Bukovskis par to, kāpēc karš Ukrainā var būt ilgs, kas jāgaida no Valsts prezidenta un ko nozīmē Makrona izteikumi.

Bildes būvēšana © DIENA

Filmas Viss būs labi režisors Staņislavs Tokalovs (36) par to, vai tiešām viss būs labi, par konteksta nepieciešamību, attiecībām ar 9. maiju un par to, kuras paaudzes cilvēkus vajag pētīt vispirms.

Jau 150 gadus liekam! © DIENA

Ornitologs un ornitologu arhīvu kopējs Ruslans Matrozis par putnu būrīšu likšanas 150 gadu jubileju Latvijā, dzimumu proporcijas maiņu putnu vērotāju ekskursijās un par to, kuru putnu viņš Latvijā gribētu ieraudzīt.

Lai mēs nebūtu gudri sunīši © DIENA

Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks (69) par fakultāšu skaita samazināšanu, dzīvības nenovēršamību, raganu medībām un mākslīgo intelektu.

Atmiņas par latiņu © DIENA

Neizkaltais Ulmanis, pūķi latu vietā un citi piemirsti vai nezināmi fakti par Baltijas valstu naudu simt gados.

Debesis līdz galam nesadzīs © DIENA

Pediatre Dana Isarova par to, kāpēc jebkura palīdzība Ukrainai ir svarīga, par krievu valodas asiņu piegaršu un par to, kuram pie kura būtu jāiet.

Latviešu valoda un lielie vēji © DIENA

Valodnieks Andrejs Veisbergs par Krievijas agresijas pavērto iespēju logu, lielāko apdraudējumu latviešu valodai un par to, kurā valodā vieglāk runāt par seksu.

Esmu pret netaisnību © DIENA

Izdevis grāmatu Kara reportieris ceļā, žurnālists Atis Klimovičs stāsta vairāk nekā par 30 gadu pieredzi konfliktu zonās, par to, kur būtu jādodas telekanālam Dožģ un par ko brīnās Latvijā iebraukušie ukraiņi.

Ideju man ir daudz! © DIENA

Romāna Zaļā dzīle autors Toms Deimonds Barvidis par augsto fantastiku, par dzīvības un kontroles attiecībām un par to, kāpēc viņš neēd gaļu.