Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

SestDienas salons

Tuvāk vairs nav iespējams © DIENA

Skaņu ierakstu restaurators, režisors un vienkārši entuziasts Mārtiņš Krastiņš (36) sācis vēsturisko latviešu ieskaņojumu izdošanu. Pirmās ir Raimonda Paula 1969. gada plates. Turpinājums – jau pavisam drīz!

Gāju skaņas virzienā © DIENA

Joprojām jūtos kā māceklis, saka ilggadējais vijoļspēles pedagogs Romans Šnē (89). Topošos vijolniekus viņš skolojis jau 66 gadus, tostarp pareizajam "iepūtienam" sagatavojis arī savu dēlu – šobrīd pazīstamo diriģentu Normundu Šnē.

Princis ar piecām tortēm dzimšanas dienā © DIENA

Pētera Čaikovska baleta Gulbju ezers vizuāli krāšņā jauniestudējuma pirmizrāde, sākot Latvijas Nacionālās operas un baleta sezonu, globālajā Covid-19 pandēmijas ierobežojumu kontekstā bija kā brīnums, par kādu vairākums Eiropas valstu šobrīd pat nevarētu sapņot. Un tieši tas devis iespēju prinča Zigfrīda lomā uz mūsu opernama skatuves ieraudzīt vienu no pašlaik vislabākajiem baletdejotājiem pasaulē – Londonas Karaliskā baleta premjeru Vadimu Muntagirovu (30).

Sarunas bez rokasspiediena © DIENA

NATO ģenerālsekretāra vietniece Baiba Braže par Covid-19 nestajām izmaiņām diplomātu ikdienā, atbalstu Baltkrievijai procesos, ko nav iespējams uzspiest no ārienes, un to, kāpēc ir laiks atklātai un faktos pamatotai valdības sarunai ar sabiedrību.

Feldberga fenomens © DIENA

Akmens cildinātājs tēlnieks Ojārs Feldbergs atvēris starptautisku mākslas rezidenci atjaunotajā Firkspedvāles muižas kungu ēkā.

Pierādījumus ne tikai nojaukšanai. Saruna ar arhitektu Jāni Lejnieku © DIENA(26)

Laikā, kad citur pasaulē gāž pieminekļus un gaida koronavīrusa pandēmijas otro vilni, latvieši beidzot ir pieņēmuši lēmumu celt akustisko koncertzāli. Turklāt nevis "virs ūdeņa, apakš tilta", proti, uz AB dambja, un arī ne viena pieminekļa vietā, ko sen prasās nogāzt, tikai nav pārliecības, vai mums tas tagad izietu cauri ar tik mazām sāpēm kā igauņiem ar Aļošu. Arī ne tur, kur kādreiz bija Sporta pils, vai kādā citā no daudziem tukšajiem Rīgas laukumiem. Nē, cels citā vietā.