Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Šonedēļ SestDienā: Ļoti personīgi © DIENA(15)

Vai mums ir vajadzība pēc mūžīgās dzīves? Nav. Dzīvība ir brīnums tieši tāpēc, ka gaistoša, saka dzejnieks Knuts Skujenieks.Un smadzeņu vērtība ir arī aizmiršanā, jo citādi cilvēks neatšķirtos no elektroniskas ierīces. Dzejnieks Ziemassvētku eglīti jau izvēlējies savā dārzā un cer nepiedzīvot pasaules karu. Viņam to sakot, tas liekas tieši tik vienkārši. Nepiedzīvot karu, būt mazākiem žmogiem, pašiem sev nespļaut ģīmī, tad arī citi nespļaus.

Šonedēļ SestDienā: Ū-ū! © DIENA(17)

Lai vai kādi vēji pūš, visi pūš mums pāri. Netipiskais decembra sākums ļāvis pamanīt zīmīgu sakritību – ka Raimondu Vējoni prezidenta krēslā vasarā iepūta stiprs vējš un ka tikpat stiprs vējš nupat izpūta Laimdotu Straujumu no Ministru kabineta. Bet mēs nezinām, cik augsti vēji un kurā vietā pūzdami ir mūs atpūtuši līdz situācijai, kad valstij ir prezidents, kura pīāra aktivitāšu intensitāte draud pārmākt to viņa darba daļu, par kuru mēs, godīgi sakot, neko daudz nezinām, un ir Ministru prezidente, kura atkāpjas tāpēc, ka valstī viss ir kārtībā – jo arī par Straujumas demisijas patiesajiem iemesliem mēs neko nezinām.

Šonedēļ SestDienā: Brīvība un robežas © DIENA(12)

Brīvība izvēlēties. Brīvība runāt to, ko domā. Brīvība doties, kur deguns rāda. Valsts brīvība. Brīvības ir ļoti dažādas. Ir tādas, pie kurām laika gaitā esam pieraduši un ar kurām saskaramies ikdienā, taisnās dusmās kvēlojot, ja tās mums tiek liegtas vai ierobežotas. Ir tādas, par kurām aizdomājamies tikai svētku vai īpašu notikumu reizēs. Un ir tādas, bez kurām brīžiem grūti sajust, ka vispār dzīvojam.

Šonedēļ SestDienā: Skaistums un spēks © DIENA(13)

Pēc lieliem satricinājumiem bieži grūti noticēt, ka dzīve turpinās. Bet turpinās. Un tad viss, ko varam darīt, – mēģināt saprast notikušā cēloņus. Un turpināt dzīvot – varbūt ne gluži kā līdz šim, bet skaistāk, vairāk novērtējot siltos mirkļus un ieraugot spēku, kas mūsos ir, vajag tikai to apzināties.