Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Tehnoloģijas

Latvijas tirgū ienāk inovatīva komunikāciju platforma

Latvijas tirgū ienāk inovatīva_ Alcatel-Lucent OpenTouch _apvienoto biznesa komunikāciju platforma. Šāda IT platforma lietotājiem nodrošinās iespēju savstarpēji produktīvi darboties komandās neatkarīgi no tā, kādi komunikācijas rīki tiem pieejami – Skype, analogais telefons, planšetdators, mobilais tālrunis vai personālais dators.

Iespējams, ka Microsoft iegādāsies Winamp

Kā vakar kļuva zināms, tad kompānija AOL ieplānojusi multimediju atskaņotāja Winamp izstrādes un atbalsta pārtraukšanu. Bēru diena noteikta šī gada 20. decembrī, un pēc tās atskaņotājs vairs nebūs lejupielādējams no oficiālās tīmekļa vietnes. Taču nupat parādījusies informācija, ka Winamp glābšanā nolēmusi iesaistīties kompānija Microsoft. Tā sākusi sarunas ar AOL, par Winamp iegādi. Pagaidām gan abas puses neesot spējušas vienoties par darījuma summu. Tāpēc arī nav nekādas informācijas vai komentāru no abām darījumā iesaistītajām firmām.

Poļu mūziķis uzbūvē mūzikas instrumentu, izmantojot Leonardo da Vinči skices + (video)

Par to, ka Leonardo da Vinči ir bijis ģeniāls mākslinieks un izgudrotājs, mūsdienās neviens nešaubās. Taču ir ļoti daudz viņa ideju, kuras tā arī ir palikušas tikai ideju līmenī, un nav realizētas. Taču mūsdienās uzņēmīgi cilvēki pamazām vien cenšas daudzas Leonardo ierīces izgatavot realitātē. Tā arī poļu mūziķis Slavomirs Zabrzuckis (Slawomir Zubrzycki) ir izgatavojis mūzikas instrumentu, izmantojot Leonardo skices, un devis tam vārdu - viola organista.

Blueshift Helium – pirmā portatīvā akustika ar superkondensatoru barošanu + (video)

Kompānija Blueshift piedāvā ļoti interesantu portatīvās akustikas risinājumu, kuram dots nosaukums Helium. Lielākā problēma visai mūsdienu portatīvajai tehnikai, ir to darba laiks ar vienu akumulatoru uzlādi. Tas vienmēr ir par mazu, un uzlādes cikls vienmēr ir par ilgu. Ja ne darba laika pagarināšanu, tad vismaz uzlādes laika dramatisku samazinājumu var piedāvāt tā saukties superkondensatori.

Nokia gaida jauna ēra(5)

Absolūtais vairākums Nokia akcionāru piekrituši vilinošajam piedāvājumam kompānijas telefonu ražošanas daļas pārdot Microsoft. Tādējādi visai drīz, piemēram, Lumia viedtālruņus oficiāli ražos Microsoft, kas gan vēl kādu laiku izmantos Somijas tehnoloģiju kompānijas preču zīmi, vēsta Dienas Bizness.

NETGEAR ReadyNAS 716 – iespējams šobrīd ātrākā NAS iekārta(2)

Mūsdienās informācijas apjomi aug katru dienu, un arī ikviens no mums mājās dažādos datu nesējos uzglabā arvien lielākus datu apjomus. Un tad pati labākā izvēle, lai varētu datus saglabāt, apstrādāt, lieto un tiem piekļūt, kļūst NAS, jeb tīkla cietas disks. Šī ierīce, kura savā būtībā ir neliels, šauri specializēts dators, var tik izmantota kā mājās, tā arī birojā, vai kādā cita vietā, kur jāsaglabā lielāks datu apjoms.

PWRglass – pirmais aksesuārs, kurš paredzēts Google Glass brillēm + (video)

Patīk mums tas, vai ne, bet izskatās, ka tādas mantas kā Google Glass, un cita valkājamā elektronika drīzumā mūsu ikdienā būs uz katra soļa. Taču vēl arvien nav atrisināts jautājums par to, kā visu šo elektronisko loriņu daudzumu nodrošināt ar pietiekami lielu enerģijas daudzumu, lai tie strādātu vismaz 24 stundas no vietas.

Sign Language Ring – rokassprādze, kura tulko žestu valodu

Ir radīta visai interesanta, taču pagaidām tikai konceptuāla ierīce, kurai dots nosaukums - Sign Language Ring. Tā paredzēta tam, lai atvieglotu saziņu starp cilvēkiem, kuri izmanto žestu valodu, un apkārējiem. Komplektā ietilpst divas aproces un seši gredzeni, kuri visi kopā ļauj interpretēt žestu valodā teikto.

Samsung ķeras pie salmiņa, un reklamē Galaxy Gear ar sieviešu apakšveļas palīdzību(1)

Ņemot vērā faktu, ka Samsung viedais rokaspulkstenis Galaxy Gear, ir liela un pamatīga izgāšanās, kompānija mēģina to reklamēt ar sieviešu apakšveļas palīdzību. Tā nupat Twitter’ī parādījies ieraksts, kuru Samsung Lielbritānijas filiāle adresējusi dziedātājai Mailijai Sairusai. Samsung iesaka viņai pievērst uzmanību šim aksesuāram, kā atbilstošam cilvēkiem, kuriem nav kabatu, kurās ielikt viedtālruni.

Robots beidz dzīvi pašnāvībā, pašsadedzinoties(1)

Savdabīgs notikums izvērties Austrijas pilsētiņā Hinderstoderā (Hinterstoder). Tur kāds robots, putekļusūcējs nolēmis beigt savu dzīvi pašnāvībā. Izvēlējies viņš ir samērā briesmīgu veidu, kā to izdarīt. Robots pašsadedzinājies uz malkas krāsns. Ciemata ugunsdzēsēji ziņu uz pults saņēma pusdivos dienā.

Casio laiž klajā jaunu kompaktkameru flagmani – Exilim EX-10

Kompānija Casio papildinājusi savu ciparu fotoaparātu klāstu ar vēl vienu modeli – Casio Exilim EX-10. Šim jaunumam ir jākļūst par kompānijas pašreizējā piedāvājuma labāko no labākajiem. Jaunais fotoaparāts ir aprīkots ar 1/1,7" (7,44 x 5,58 mm) CMOS attēla matricu, kuras izšķirtspēja ir 12 megapikseļi.

Vodafone: Eksplozijā nav vainojams iPad Air, bet gan vecāks iPad(1)

Pagājušonedēļ Austrālijā Vodafone veikalā notikušajā eksplozijā, kas izraisīja ugunsgrēku un paniku, neesot vainojams ASV elektronikas koncerna Apple jaunais iPad Air planšetdators, aizdedzies esot trešās vai ceturtās paaudzes iPad, vēsta ziņu portāls Mashable.Piektdien, 8.novembrī, vairākus IT ziņu portālus pāršalca ziņa, ka Austrālijā kādā sakaru operatora Vodafone veikalā esot eksplodējis un aizdedzies kāds no jaunajiem Apple planšetdatoriem.

Motorola prezentē cenas ziņā pieejamu viedtālruni Moto G

Viedtālrunis būs vidējā segmenta, turklāt ar samērā pieklājīgiem tehniskajiem rādītājiem. Tam būs 4.5 collu 1280x720 pikseļu izšķirtspējas ekrāns, 1.2 GHz četrkodolu Snapdragon 400 procesors ar 1GB operatīvo atmiņu, aizmugurējo 5 megapikseļu fotokameru, kā arī 1.3 megapikseļu priekšējo kameru. Modelim būs Android 4.