Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Tehnoloģijas

Canon debitē jaunā tirgū ar profesionālu 4K izšķirtspējas displeju

Canon šodien paziņoja par kompānijas debiju displeju tirgū ar DP-V3010 – 30 collu displeju, kas īpaši izstrādāts krāsu nianšu pielāgošanai un augstas kvalitātes 4K video atainošanai. Jaunais DP-V3010 kopā ar Canon Cinema EOS sistēmu piedāvā augstākās klases ievades-izvades risinājumu 4K digitālajam kino un plašākām darbplūsmām video veidošanā.

Canon EOS C100 kļūst par pasaulē pirmo videokameru ar Dual Pixel CMOS automātiskā fokusa tehnoloģiju

Canon šodien paziņo par jauninājumu, kas profesionālajai EOS C100 videokamerai piešķirs Dual Pixel CMOS automātiskā fokusa funkciju (DAF). Canon izstrādātā tehnoloģija Dual Pixel CMOS AF, kas sākotnēji tika ietverta digitālās spoguļkameras EOS 70D funkciju klāstā, paplašina uzņemšanas iespējas, nodrošinot vienmērīgu, ātru, lieliska snieguma automātisko fokusēšanu videokamerās ar lielu sensoru. EOS C100 ir pasaulē pirmā videokamera ar šo tehnoloģiju.

3. ceturksnī pieprasītākās elektrotehnikas preces Latvijā: telefoni, datori un PTV(1)

Pieprasījums pēc telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju produktiem šobrīd Latvijā turpina augt visstraujāk, atklāj pētījumu kompānijas „GfK Retail and Technology Baltic” veiktais Latvijas elektrotehnikas tirgus apskats. Kopumā Latvijas mazumtirdzniecības tirgus vērtība 2013. gada 3. ceturksnī augusi par 11%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tikmēr pārdoto vienību skaits sarucis par – 0,3%, taču kopējo tirgus vērtību tas ietekmē maz, 3. ceturksnī tā sasniegusi jau 60,55 milj. latu.

Microsoft brīdina par hakeru uzbrukumiem(3)

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft brīdinājis, ka hakeri varētu izmantot vājās vietas kompānijas operētājsistēmā, lai iegūtu lietotāju tiesības inficētajos datoros.

Microsoft iepazīstina ar jaunās paaudzes uzņēmumu pārvaldības risinājumiem

Biznesa konferencē Convergence 2013 EMEA Barselonā Microsoft paziņoja par vairākiem jaunumiem Microsoft Dynamics programmu sērijā uzņēmumiem. Programmatūras izstrādātājs piedāvā pilnībā jaunu _Microsoft Dynamics CRM _klientu attiecību pārvaldes programmas versiju, kā arī ievērojamu atjauninājumu uzņēmumu resursu pārvaldes rīkam Microsoft Dynamics AX.

Ķīna demonstrē savu Mēness robota modeli(2)

Ķīnas Starptautiskajā rūpniecības gadatirgū Šanhajā otrdien izstādīts Mēness visurgājēja modelis, dodot sabiedrībai nelielu ieskatu citkārt lielā slepenībā turētajā kosmosa programmā.

LG Nexus 5 būs pieejams Latvijā, sākot jau no šīs nedēļas(1)

Tikai dažas dienas pēc prezentācijas, līdz šim plānākais un ātrākais Google Nexus viedtālrunis LG Nexus 5 jau šonedēļ būs pieejams Latvijā.  Šis ir pirmais viedtālrunis, aprīkots ar jaunāko Android operētājsistēmu Android 4.4 KitKat. Ierīce tiks piedāvāta gan 16 GB, gan 32 GB versijā, un tā lieliski apvieno jaudīgu veiktspēju ar funkcionalitāti un ērtībām, ko nodrošina LG uzticamā aparatūra un labākā Google programmatūra, un pakalpojumi.

Nikon Df – pilna kadra DSLR ar retro stila dizainu

Kompānija Nikon laidusi klajā papildinājumu savām ciparu spoguļkamerām, kuram dots nosaukums Nikon Df. Kameras dizains pilnībā atgādina kādreiz daudzu iecienītās Nikon 35 mm filmiņu kameras. Kamerā izmantots Nikon F formāta pilna kadra CMOS attēla sensors, ar izmēru 36,0 х 23,9 mm, kā arī attēla apstrādes procesors EXPEED 3, kurš identisks kamerā Nikon D4 izmantotajam.

Maingear Pulse 17 – spēļu klēpjdators, kurš ievērojis diētu + (video)

Kompānija Maingear laidusi klajā savu jaunāko datorspēļu faniem paredzētā klēpjdatora modeli – Pulse 17. Šis dators aprīkots ar 17,3 collu diagonāles ekrānu, kura izšķirtspēja 1920 x 1080, kā arī 2,4 GHz (iespējams paaugstināt līdz 3,4 GHz) Haswell Core i7 4700HQ procesoru, 16 GB operatīvo atmiņu un GeForce GTX 765M videokarti.

LG G Flex pilnība attaisno savu nosaukumu + (video)

Pirms neilga laika kompānija LG laida klajā savu viedtālruņa modeli ar ieliektu ekrānu – LG G Flex. Kā izrādās, tad ne tikai ekrāns ir ieliekts, bet arī pats aparāts izrādās visai lokans. Internetā parādījies neliels video materiāls, kurā tiek demonstrētas šī viedtālruņa spējas locīties. Šis īpašība ir ļoti laba, un dažās situācijās pat noderīga, taču pats ražotājs pagaidām nekādus komentārus par šo eksperimentu nav sniedzis. Tad nu skatāmies video, un novērtējam ka lokās LG G Flex.

BlackBerry tomēr netiks pārdots

Kanādas viedtelefonu ražošanas uzņēmums "BlackBerry" atteicies no plāniem pārdot uzņēmumu tā lielākā akcionāra Fairfax Financial Holdings vadītajam konsorcijam.Tā vietā BlackBerry gatavojas no vairākiem avotiem piesaistīt finansējumu viena miljarda dolāru apmērā.Par atkāpšanos no amata pirmdien paziņoja BlackBerry izpilddirektors Torstens Heinss, kura vietā par pagaidu vadītāju iecelts bijušais uzņēmuma Sybase vadītājs Džons Čens.

IMAX gatavojas privātpersonām piedāvāt mājas kino komplektus

Korporācija IMAX sadarbība ar Ķīnas elektronikas ražotāju TCL Multimedia Technology Holding gatavojas laist klajā privātajiem lietotājiem paredzētus mājas kino komplektus. Šīs mājas kino sistēmas ļaus to lietotajiem mājas apstākļos izbaudīt IMAX kinoteātru sajūtas. Tiesa, tā nebūs lēta izprieca, un maksās tāds komplekts sākot ar 250 tūkstošiem USD.

1188 izstrādājis mobilo aplikāciju Android portatīvajām ierīcēm

Turpinot mobilo produktu attīstību, Uzziņu dienests 1188 ir izveidojis mobilo aplikāciju priekš Android ierīcēm, kuras šobrīd ir vispopulārākās Latvijā. Jaunā aplikācija ļauj ērti uzzināt aktuālo informāciju par Latvijas uzņēmumiem, vilcienu un starppilsētu autobusu maršrutiem, kā arī uzreiz iegādāties biļetes braucieniem starppilsētu autobusos.

Jaunā Sony PS4 neatbalstīs tādus standartus kā Audio CD, MP3 un DNLA

Jau pēc neilga laikā pārdošanā būtu jāparādās Sony jaunajai spēļu konsolei Sony Play Station 4. Pēc būtības tas būs specializēts, un ļoti jaudīgs multimediju dators. Un tieši tāpēc ļoti neizprotamas ir dažas tā specifikācijas nianses, par kurām ziņo vietnes  PS4: The Ultimate FAQ – North America informācija.

Programmatūra kļūst pieejamāka izglītības iestādēm un nevalstiskajām organizācijām(1)

Microsoft nāk klajā ar jaunu Office 365 piedāvājumu izglītības iestādēm un nevalstiskajām organizācijām. No šodienas nevalstiskās organizācijas var iegūt Office 365 programmatūru bez maksas. Savukārt no 1. decembra visas izglītības iestādes, kurām noslēgti atbilstoši Microsoft Office programmatūras licencēšanas līgumi, varēs nodrošināt šīs programmatūras lietošanu visiem saviem skolēniem vai studentiem bez papildu maksas.