Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Īpašums

Dzintaros būvēs ekskluzīvus dzīvokļu projektus(26)

Dzintaru koncertzāles apkārtnē Jūrmalā valda uzkrītoša rosība - paralēli top un tiek iecerēti vairāki jauni daudzdzīvokļu un apartamentu namu projekti. Skaļāko rezonansi izpelnījies uzņēmuma _Baltic Sotheby's International Realty_prezentētais dzīvojamā kompleksa Kado Karim projekts, kura publiskā seja ir slavens amerikāņu dizainers Karīms Rašīds.

Aktīvākie mājokļa kredīta ņēmēji – jaunie profesionāļi(1)

Aktīvākā iedzīvotāju grupa ir tā saucamie jaunie profesionāļi, atklāj Swedbank apkopotie dati par mājokļa kredīta ņēmējiem 2012.gada pirmajā pusgadā. Tie ir cilvēki vecumā no 26 līdz 31 gadam, pārsvarā ar augstāko izglītību, kuri jau nostiprinājušies savās darba sfērās un turpina attīstīties profesionāli. Vairumā gadījumu viņi izmanto kredītu pirmā mājokļa iegādei, lielākoties izvēloties dzīvokli jaunajā projektā, specprojektā vai privātmāju.

Akceptēta AS Ceļu pārvalde akciju pārdošana

Pilsētas īpašuma komiteja apstiprināja un virzīja tālākai lemšanai domes sēdē Īpašuma departamenta sagatavoto lēmumprojektu par akciju sabiedrības Ceļu pārvalde akciju pārdošanu un pārdošanas noteikumu apstiprināšanu.

Turpinās graustu nojaukšana Rīgā(3)

Šķūņi, pagrabi, siltumnīcas, noliktavas un dažādas citas nolietojušās būves Vecmīlgrāvja 5.līnijā, Grenču ielā 2a un Maskavas ielā 452A tika nojauktas – šādu Rīgas domes lēmuma projektu atbalstīja Pilsētas īpašuma komiteja.

Mikrorajonu sakārtošana - joprojām tikai vīzija

Padomju laikā masveidā būvēto dzīvojamo mikrorajonu pilsētvides sakārtošanai būtu visas iespējas piesaistīt gan ES finansējumu, gan privātas investīcijas. Lielākās problēmas, kas kavē procesu, ir politiskas gribas trūkums, sarežģītā īpašumu struktūra, kā arī pašu iedzīvotāju nespēja vai nevēlēšanās rast kopsaucēju būtiskos jautājumos, uzskata DB aptaujātie eksperti.

Prezidenta kanceleja rosinās izvērtēt, vai bijušajiem prezidentiem jāpiešķir dzīvoklis(61)

Valsts prezidenta kanceleja šā gada rudenī plāno Saeimā iesniegt likumprojektu, kas veicinātu samērīguma principa ievērošanu Valsts prezidentu sociālo un citu garantiju nodrošināšanas kārtībā, informē Latvijas Valsts prezidenta kanceleja. Arī portāla Diena.lv aptaujātie eksperti norāda, ka nepieciešams izstrādāt kritērijus, kas ļautu izvērtēt, cik lielas naudas summas būtu pieņemami tērēt bijušo prezidentu vajadzībām.